L’Ajuntament de Bunyol posa en marxa una nova escola de famílies com a suport a la tasca educativa

Una imatge de l'IES La Foia de Bunyol.
Una imatge de l'IES La Foia de Bunyol.

Post també disponible en: Castellano

L’ajuntament de Bunyol, a través de la regidoria d’Educació, va impulsar un nou recurs per a les famílies els fills i filles estiguin en el sistema educatiu en qualsevol dels seus nivells i que porta per nom “Escola de Famílies. Un recurs de suport en la tasca educativa “.

«Amb aquest nou recurs, es pretén contribuir i ajudar les famílies a adquirir coneixements i pautes en la tasca d’educar els seus fills i filles en l’àmbit familiar. El programa es presenta en set sessions de dues hores de durada cadascuna, concretament en horari de 18,00 a 20,00 hi tindrà una periodicitat d’una sessió al mes, sent la primera jornada el proper dimecres 30 d’octubre, i de forma contínua durant tot el curs escolar fins al mes de maig », segons han informat fonts municipals.

Aquesta escola de famílies es durà a terme a les instal·lacions de l’IES La Foia de Bunyol al qual, des de la regidoria d’Educació, han volgut agradecersu predisposició sempre a col·laborar en aquest tipus d’iniciatives.

El regidor Carles Xerri ha volgut posar en valor aquesta iniciativa, en la qual també s’han implicat les AMPA del municipi, a què Xerri ha volgut «agrair que des del primer moment hagin acollit de forma molt positiva aquest recurs i que a més des de les pròpies organitzacions de pares i mares es venia proposant, donada la necessitat existent entre moltes famílies de comptar amb la possibilitat de, a través d’aquesta escola, aprendre a utilitzar eines per poder abordar situacions en l’educació dels seus fills i filles que en moltes ocasions desconeixen o els resulta complicat afrontar-».

Des de la regidoria també s’ha volgut fer una crida a la participació en aquesta escola i conèixer de primera mà els continguts del programa que es proposa.

Tota la informació i les inscripcions serà lliurada a totes les famílies en els propis centres. Aquesta informació arribés en forma de díptic i en el, apareixerà tota la programació, l’horari i lloc de realització, així com una breu descripció sobre què és i quins objectius persegueix aquest recurs. La inscripció és totalment gratuïta.

La programació és la següent:

1a Jornada: 30-oct-2019. Estils educatius

2a Jornada: 27-nov-2019. Estratègies i eines educatives: aprendre a posar normes i límits amb fermesa i afecte, promoure la tolerància a la frustració.

3a Jornada: 8-ener-2020. L’abús sexual infantil (una realitat invisible): indicadors, detecció, acompanyament i prevenció.

4a Jornada: 5-feb-2020. Sensibilització i promoció de la igualtat I

5a Jornada: 4-mar-2020. Prevenció de la violència de gènere en els i les adolescents des de la família.

6a Jornada: 1-abril-2020. Sexualitat: quins coneixements i referents tenen al seu abast els nostres fills i filles.

7a Jornada: 6-mai-2020. Prevenció de l’ús indegut del WhatsApp i de les xarxes socials.

Finalment Xerri ha assegurat que espera «que aquesta proposta sigui útil per a les famílies i que tots els recursos que s’inverteixin en l’educació puguin tenir un retorn satisfactori que contribueixi a tenir millors societats».

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*