L’Ajuntament de La Pobla de Vallbona aprova la convocatòria de les subvencions de vivenda d’emergència social

Post també disponible en: Castellano

L’ajuda preveu la cessió de pisos fins a un any per a famílies en situació d’emergència habitacional

La Pobla de Vallbona aprova el reglament per regular l’ús dels habitatges socials

La Pobla de Vallbona ha aprovat la convocatòria de subvencions de vivenda per solucionar problemes d’emergència social que puguen patir veïns de la localitat. Es tracta d’ajudar a aquelles famílies que de manera temporal queden sense sostre i evitar així que es convertisca en una situació d’exclusió social.

Els beneficiaris hauran d’acreditar haver patit un desnonament en els darrers sis mesos; trobar-se en situació de violència de gènere o familiar, un sinistre en la vivenda, no tindre habitatge per causa sobrevinguda per problemes de convivència o per la declaració de runa imminent de l’habitatge.

Les ajudes contemplen que la unitat de convivència ha d’estar empadronada al municipi durant un mínim de quatre anys de manera contínua o vint anys per a residents de manera discontínua.

Amb estes ajudes es pretén donar una resposta a la necessitat d’un habitatge digne i adequat i contribuir a l’estabilitat de les  unitats familiars, especialment les vulnerables. La mesura complix amb el compromís  del govern local de fer front a la situació de dificultat que estan vivint les famílies amb problemàtiques greus d’habitatge.

A més, la Pobla ha aprovat el primer reglament d’habitatge social al municipi. Amb este reglament es regula l’ús dels habitatges que l’ajuntament posa a disposició dels beneficiaris.

L’ajuda preveu la cessió dels pisos per un màxim d’un any, prorrogable durant mig any més. El document recull a més les condicions que garantixen un bon ús de la vivenda i la convivència amb el veïnat.

 Des del mes de juny, l’ajuntament manté oberta una oferta de lloguer d’habitatge públic per a què el veïnat i les entitats puguen inscriure aquelles vivendes que tenen desocupades amb la garantia de pagament i seguretat del consistori. A més, la Pobla té tancat ja un conveni amb la SAREB per a la cessió de 4 pisos i podria tancar en els pròxims dies diferents acords amb entitats i particulars.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*