La Canal de Navarrés amplia els itineraris senyalitzats per a cicloturismes

Post també disponible en: Castellano

Si hi ha una tendència que s’està consolidant en els últims anys és la de l’esport a l’aire lliure. Cada vegada el temps mitjà d’una persona davant de l’ordinador o en una oficina és més gran i es busca que l’espai d’oci estiga vinculat a la natura.
Aprofitant aquest moviment, la Mancomunitat de la Canal de Navarrés ha recollit l’augment de l’ús de la bicicleta per millorar els itineraris senyalitzats, crear noves rutes i promoure un turisme per a ciclistes ideal tant per a famílies com per a aficionats a les dues rodes.
L’objectiu és desestacionalitzar el turisme en els pobles que la componen (ja que és un esport que, en aquesta regió, es pot practicar durant tot l’any), connectar diferents destinacions turístiques i augmentar els ingressos de les diferents poblacions i empreses d’aquesta àrea.

La Comunitat Valenciana, paradís ciclista

La Comunitat Valenciana sempre ha estat considerada com una de les més completes a nivell ciclista, tant professional com amateur. Més enllà de la clàssica Volta a la Comunitat Valenciana, el clima, el terreny (amb varietats de tot tipus) i les vies verdes fan que sigui bressol d’una gran afició ciclista.
La conseqüència d’això es veu cada cap de setmana a les carreteres i els camins senyalitzats, on desenes de ciclistes agafen les seves bicicletes per sortir.

BTT per a ciclistes amb cames i energia

Sent el 70% del territori de la Comunitat Valenciana muntanyós, la modalitat de bicicleta de muntanya és la més popular i un dels eixos de l’cicloturisme. I per això es van crear els “Centres BTT”, espais d’accés lliure preparats per a la pràctica de l’ciclisme de muntanya i que compten amb una àmplia xarxa de rutes senyalitzades.
Qualsevol que els visiti trobarà en elles mapes, indicacions, aparcament i tot el necessari per a la pràctica d’aquest esport.

Aquestes són les rutes i la dificultat que poden trobar-se actualment a la Canal de Navarrés.
● BTT1: Ruta Riu Gran. Dificultat 3 (Difícil) Distància: 67,93 km – Ruta homologada
● BTT2: Punt d’Informació Navalón de Arriba. Difi cultat 4 (Molt difícil) Distància: 49,59 km – Ruta homologada
● BTT3: Entre Enguera, Bolbaite i Anna. Punt d’Informació Enguera. Vaig donar ficultat 4 (Molt difícil) Distància: 76.89 km – Ruta homologada
● Bicorp BTT1: Ruta el Caroig. Vaig donar cultat 2 (Mitjana). Distància 44,7 km – Ruta no homologada
● Bicorp BTT2: Ruta el Benefetal – Riu Fraile. Vaig donar ficultat 2 (Mitjana). Distància 33 km – Ruta no homologada
● Bicorp BTT3: Ruta de la Muela. Vaig donar ficultat 2 (Mitjana). Distància 38,9 km – Ruta no homologada
● Navarrés BTT1: Creu de la Cella – Escalona. Vaig donar ficultat 2 (Mitjana). Distància 46 km – Ruta no homologada
● Navarrés BTT2: Creu de la Cella – Riu Gran. Vaig donar ficultat 2 (Mitjana). Distància 36 km – Ruta no homologada

Cicloturisme responsable i senyalització intel·ligent de les rutes

Per completar aquesta ja de per si atractiva oferta, també està prevista la senyalització intel·ligent per a vehicles, vianants i sendes, fent les rutes més accessibles i facilitant que més persones puguin gaudir-ne.

Totes aquestes activitats estan subjectes a les recomanacions sanitàries provocades per la COVID-19 i fomenten la vida a la natura, tot i que des de la Canal es demana la màxima precaució i mantenir les mesures necessàries.

Amb aquestes accions, la Mancomunitat de la Canal de Navarrés continua apostant pel turisme sostenible i saludable, obrint un major ventall d’opcions per explorar els diferents pobles d’aquesta zona i gaudir de la magnífica natura de la regió.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*