L’Ajuntament de Riba-roja col·laborarà amb les farmàcies del municipi en el repartiment de les màscares gratuïtes anunciades per la Generalitat

Pharmacist holding computer tablet Using for filling prescription in pharmacy drugstore

Post també disponible en: Castellano

Treballadors municipals s’encarregaran d’arreplegar les màscares amb el SIP dels ciutadans més vulnerables o de risc, una vegada estiguen disponibles en les farmàcies

L’Ajuntament de Riba-roja, dins de el programa “El teu Ajuntament amb El teu” posarà en marxa en breu un nou servei a fi de facilitar als beneficiaris i beneficiàries la retirada de les màscares de les farmàcies anunciada recentment per la Generalitat Valenciana.

El govern va publicar el passat 16 d’abril un anunci oficial en el DOGV en el qual informava que pròximament les farmàcies valencianes començarien a dispensar 3 mascaretes gratuïtes per persona.

En aquest sentit i seguint la línia duta a terme durant el període d’alerta sanitària, l’Ajuntament de Riba-roja possibilitarà que les persones vulnerables o els col·lectius de risc no hagen de desplaçar-se per retirar les màscares de la farmàcia.

D’aquesta manera, el personal municipal s’encarregarà d’anar a el domicili de cada ciutadà que ho requerisca, recollirà la seva targeta SIP i acudirà a la farmàcia per retirar les màscares que posteriorment duran a domicili. Per a això, podran requerir el servei municipal telefonant a l’96 277 00 62.

La Generalitat ha anunciat que distribuirà 3.600.000 mascaretes higièniques a les persones i col·lectius vulnerables de major risc, entre els quals es troben les persones amb edat igual o superior a 65 anys, a través dels principals magatzems distribuïdors i les oficines de farmàcia de la Comunitat Valenciana.

El govern valencià ja ha anunciat que la prescripció de les màscares s’habilitarà informàticament en la recepta electrònica de cada persona beneficiària, permetent la seua identificació a través de la SIP i els registres de dispensació.

S’incorporarà una única recepta, no renovable, com a producte no finançable, no prescriptible i sense cost per al pacient o la pacient.

Es tracta d’una mesura més per incrementar la protecció contra el COVID, sempre que les persones beneficiàries continuen les indicacions sanitàries per a un ús adequat de les mateixes.

Cal recordar que l’Ajuntament de Riba-roja, a través del programa “El Teu Ajuntament Amb Tu” va iniciar a l’començament de l’estat d’alarma el servei d’assistència a domicili per facilitar les compres a les persones en aïllament o col·lectius més vulnerables.

L’equip de Govern considera necessari reforçar aquest servei amb aquesta iniciativa “per garantir que els col·lectius de risc no surtin al carrer evitant desplaçaments innecessaris i facilitar-los, en la mesura del possible, que mantinguen mesures de protecció i higiene davant la pandèmia”.

L’Ajuntament de Riba-roja, en coordinació amb les farmàcies del municipi, ha de comunicar als canals d’informació oficials, la data en què s’inicie la dispensació de les mascaretes anunciada pel Govern.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*