L’Ajuntament de Xest aprova en ple modificacions pressupostàries

Post també disponible en: Castellano

Dimarts passat, 17 de novembre, el ple de l’Ajuntament va celebrar una sessió extraordinària en què es van aprovar dos modificacions pressupostàries; una per a fer front als gastos extraordinaris ocasionats per les Escoles Esportives Municipals a causa de la pandèmia i una altra per a poder repartir 90.000 euros reservats per a les ajudes a la contractació del Pla d’Ocupació, que finalment ha quedat sense gastar i que, amb este tràmit, es podrà invertir en altres àrees municipals.

A més, es va aprovar el compromís de consignació pressupostària per al període 2021-2024 que haurà de destinar-se a mesures d’estalvi i eficiència energètica com a requisit per a continuar amb el préstec concedit dins d’una subvenció de l’IVACE (Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial) , amb la finalitat que el consistori puga dur a terme la renovació de l’enllumenat públic. El total a justificar ascendix a 147.931 euros, dels que l’Ajuntament ha rebut la mitat per part de l’IVACE, és a dir 73.965,50 euros. Amb este acord el Consistori es compromet a contemplar en el pressupost dels pròxims anys l’altra mitat de l’import.

Modificacions de crèdit

Amb la primera modificació de crèdit aprovada es podran cobrir les despeses derivades de l’pagament de nòmines de l’Associació de Monitors, corresponents a l’segon i tercer trimestre del 2020. “Quan es va decretar l’estat d’alarma es va prendre la decisió de mantenir el pagament de les nòmines dels monitors, que van continuar oferint classes en línia; però sense cobrar les quotes a les famílies “, explicava el regidor d’Esports, Francisco Llorens. “Per això s’ha produït un forat de 26.000 euros, inclosos en aquesta modificació de crèdit. A més, tal com s’ha indicat des d’Intervenció, l’associació ha de fer-se càrrec de les fitxes federatives dels alumnes que participen en el futbol, així com les assegurances. Aquestes despeses se sumen als 26.000 euros, ascendint l’import a uns 39.000 euros, que és el total de la modificació de crèdit”.

Ciutadans i el Partit Popular es van abstenir en aquest punt al·legant que l’Associació de Monitors hauria de tenir una previsió de despeses adaptada a la subvenció que rep. L’alcalde, José Morell, va aclarir que l’import de la modificació de crèdit responia a la necessitat de solucionar objeccions d’Intervenció i a la situació de crisi sanitària, que va obligar a reformular la gestió de el curs passat a les EDM. “Les escoles esportives segueixen un model que s’inicia en l’etapa de govern de el Partit Popular i fins ara no havia tingut objeccions d’Intervenció; però l’Ajuntament estava assumint despeses pròpies d’una associació privada, com les assegurances i les fitxes, quan no hauria de ser així. Estem eliminant aquests inconvenients perquè, a poc a poc, tot vaja funcionant bé. Pel que fa a el tema de les nòmines, es va decidir mantenir el servei i no cobrar a les famílies per lliurar-los d’aquesta despesa, donada la situació de crisi ocasionada per la Covid-19. Això és una cosa puntual i excepcional que ha succeït aquest any per la situació de pandèmia”. Aquesta modificació de crèdit va comptar amb els quatre vots a favor de PSOE, dos per part d’IU, un Compromís i un vot de PP.

La segona modificació de crèdit aprovada per unanimitat suposava el repartiment d’una partida d’ajuda a la contractació per a empreses, prevista en els pressupostos de 2019, prorrogats durant l’actual exercici, i dotada de 90.000 euros. “Arran de la pandèmia, les empreses no han sol·licitat aquests ajuts per a la contractació i, si no fem aquesta modificació de crèdit, aquests diners es queda immobilitzat per pressupostos vinents. Proposem que vaja destinat a partides relacionades amb altres regidories per dur a terme el treball necessari. Així es destinarà a Parcs i Jardins; a Sanitat i Serveis Socials, des d’on es podrà fer un altre repartiment de màscares de tipus FFP2; i a solucionar problemes d’enllumenat, ja que els rosegadors s’han menjat el cablejat i hem de canviar-lo”, explicava el regidor d’Ocupació, José Vicente Guijarro.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*