L’Ajuntament de Xest busca col·laboracions per a futurs projectes mediambientals

Post també disponible en: Castellano

L’àrea de Medi Ambient visita el Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal

El regidor de Medi Ambient, David Pujals, al costat dels tècnics de la seua àrea, van visitar dimecres passat, 14 d’octubre, el Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal (CIEF) per conèixer el funcionament d’aquesta entitat i plantejar els projectes mediambientals de l’Ajuntament.

Actualment, el CIEF és l’únic viver forestal que perdura hui dia a la Comunitat Valenciana; des d’on es gestiona tot el patrimoni arbori monumental del territori valencià.

Durant la visita, el personal de l’CIEF va explicar el funcionament de cadascuna de les parts de centre i les seues funcions en el territori valencià, com són la conservació de flora singular o l’execució de projectes europeus. “Ha estat una experiència extraordinària en què, a més d’aprendre dels professionals de centre, vam poder posar en comú els projectes i iniciatives que volem dur a terme a Xest, per enriquir els nostres paratges i zones verdes, sempre amb una gestió responsable i recorrent a espècies autòctones”, destaca Pujals.

En aquesta línia, tant el personal de centre com el regidor i els tècnics municipals van coincidir en la importància de centrar les accions mediambientals en la preservació de la vegetació autòctona en el medi natural i en potenciar la seua presència a la jardineria. “D’aquesta manera comptarem amb parcs i jardins més resistents al canvi global i amb major funcionalitat de cara a la conservació de l’medi natural”, explica el regidor.
A la fi de la visita al personal del CIEF va manifestar la seua disponibilitat de cara a futures col·laboracions amb l’Ajuntament en el desenvolupament de projectes mediambientals.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*