L’Ajuntament de Xest s’adhereix a la Central de Compres de la Diputació de València per a aconseguir un estalvi del 50% en serveis postals

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Xest s’ha adherit a la Central de Compres de Diputació per a la prestació de serveis postals amb la finalitat de simplificar els procediments de contractació municipal i d’estalviar fins a un 50% en els enviaments de correu.
Fins ara el servei es contractava directament des de l’ajuntament, amb un cost de 30.000 euros a l’any en enviaments de correspondència. “Amb aquesta adhesió l’Ajuntament no ha de fer cap licitació per a disposar del servei i a més l’obté a millor preu; de fet passarem a reduir aqueixa despesa a 15.000 euros”, explica l’alcalde, José Morell.

 Central de compres

La Central de Compres de la Diputació de València és una eina de contractació per a facilitar les compres a les entitats locals i organismes adherits a aquesta. Es tracta d’una plataforma pionera a Espanya que permet que siga la Diputació de València la que actue com a mediadora entre ajuntaments i proveïdors de béns i serveis, amb grans avantatges a les corporacions locals, tant a nivell de gestió com econòmica, gràcies a l’economia d’escala que permeten les compres agrupades.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*