L’Ajuntament d’Utiel destina 225.000 EUR a ajudes dirigides a microempreses del municipi per a fer front a la crisi del coronavirus

Post també disponible en: Castellano

Les subvencions oscil·laran entre 175 euros i 700 euros depenent de la situació econòmica de les empreses després de la declaració de l’estat d’alarma

Este matí, l’Ajuntament d’Utiel ha aprovat en sessió plenària les bases de la concessió de subvencions dirigides a comerç, hostaleria, autònoms i xicotetes empreses del municipi per a fer front als efectes originats pel coronavirus.

La quantia total de les subvencions a concedir ascendix a un import de 225.000 EUR encara que podrà ser incrementat amb caràcter previ a la resolució de les sol·licituds presentades si així es considera necessari.

L’objectiu d’esta convocatòria és atorgar liquiditat als autònoms i empreses per a mantindre la seua activitat i ocupació i amortir la reducció dràstica d’ingressos provocada per la situació extraordinària provocada per la COVID-19

Estes ajudes reduiran l’impacte que la crisi està provocant en autònoms i xicotetes empreses del municipi vinculades a diferents sectors com a comerç, hostaleria i restauració, indústria, etc.

Cal assenyalar que l’elaboració de l’esborrany d’esta convocatòria de subvencions ha comptat amb la participació dels propis sectors productius afectats.

Entitats beneficiàries

Podran accedir a aquestes ajudes les persones físiques o jurídiques que tinguin la consideració de microempreses, és a dir, empreses de menys de 10 persones amb un balanç general anual que no superi els 2 milions d’euros.

Les empreses han d’estar donades d’alta en el Règim Especial de Treballadors Autònoms o Mutualitat durant al menys el període comprès entre l’1 de març i el 14 de març de 2020 i haver suspès l’activitat o reduït la facturació en un percentatge superior a l’25 % com a conseqüència de les mesures adoptades pel Reial Decret 463/2020 de l’Estat d’Alarma.

Quantia d’ajudes

Les subvencions es divideixen en diferents trams depenent de la situació econòmica de les microempreses ubicades al terme municipal d’Utiel.

Els ajuts ascendiran a 700 euros si els empresaris s’han vist obligats a tancar els seus negocis com a conseqüència de l’estat d’alarma.

Les subvencions oscil·laran entre 525 euros i 175 euros depenent de l’percentatge de reducció d’ingressos de l’empresa afectada per la crisi econòmica provocada per la COVID-19

Empreses que han cessat la seua activitat

  • Ajudes de 700 €

Dirigides a empreses que hagen cessat la seva activitat com a conseqüència de l’estat d’alarma, tancant els seus establiments durant aquest període.

Empreses que no han cessat la seua activitat

  • Ajudes de 525 €

Dirigides a empreses que hagen reduït la seua facturació en més del 75% durant el període de vigència de l’estat d’alarma.

  • Ajudes de 350 €

Dirigides a empreses que hagen reduït la seua facturació entre el 50% i el 75% durant el període de vigència de l’estat d’alarma.

  • Ajudes de 175 €

Dirigides a empreses que hagen reduït la seua facturació entre el 25% i el 50% durant el període de vigència de l’estat d’alarma.

Bases i sol·licituds

En breu es publicaran al web municipal www.utiel.es les bases completes d’aquesta línia d’ajudes dirigides a microempreses d’Utiel i pedanies juntament amb la documentació de la convocatòria i l’accés a la seu electrònica per formular les sol·licituds.

El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies hàbils a partir de l’endemà de la publicació de les bases en la pàgina web de l’Ajuntament d’Utiel.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*