L’Ajuntament d’Utiel i la Universitat de València ‘UV Societat’ inicien accions de col·laboració

Post també disponible en: Castellano

Recentment el reconegut investigador Llorenc Alapont presentava  a Utiel interessants descobriments del seu equip a Pompeia com l’urna funerària de cristall que albergava mostres del vi  més antic del món, amb 2.000 anys d’història.

A l’acte assistia la Vicerectora de Cultura i Societat de la Universitat de València, Ester Alba, acompanyada de l’alcalde d’Utiel, Ricardo Gabaldón.

La Universitat de València, a través del seu programa “UniSocietat”  i l’Ajuntament d’Utiel han iniciat diferents accions de col·laboració per a difondre treballs de recerca històric-cultural i social.  Recentment l’alcalde d’Utiel, Ricardo Gabaldón, es traslladava al Centre Cultural “La Nau” a València per a celebrar una reunió de treball amb la Vicerectora de Cultura i Societat, Ester Alba a la qual també asisitía la Delegada de la Rectora per al Programa Universitat-Societat, María Dolores Pitarch; les Directores de l’Àrea de Patrimoni i de la  Biblioteca Històrica de la Universitat, Marisa Vázquez i María Jesús García-Mateu respectivament; i el professor i investigador d’història antiga de la Universitat de València, el utielano Miguel Requena.

Una trobada que ja ha donat els seus fruits amb la posada en marxa de projectes de col·laboració amb Universitat i Societat que han permés acostar a  Utiel interessants treballs de recerca. 

Treballs de divulgació a Utiel  

La Casa de Cultura d’Utiel acollia la conferencia “Vida i mort, a l’ombra del Vesubio” a càrrec de l’arqueòleg i investigador Llorenç Alapont Martín. Amb aquest acte  també es clausurava l’exposició gràfica  “Morir a Pompeia” que feia parada a Utiel el passat 19 de gener amb la qual el propi director del projecte d’investigació “L’arqueologia de la mort a Pompeia” traslladava als visitants les troballes d’anys d’excavació al costat del seu equip. 

Interessants propostes divulgatives de caràcter històric-cultural que arribaven de la mà del departament de Cultura i Societat de la Universitat de València i van comptar amb la participació de  la Vicerectora de “UniSocietat”, Ester Alba, així com de l’alcalde d’Utiel, Ricardo Gabaldón i la regidora de Cultura, Irene Tello.

Durant la conferència, l’investigador va presentar un dels descobriments més importants de les últimes dècades a Pompeia: la tomba de Marcus Venerius Secundio, esclau que després de rebre la seua llibertat es va convertir en un dels ciutadans més rics de la ciutat i va ser protagonista de la reconstrucció de la ciutat; i l’urna funerària de cristall de la seua esposa Núvia Amabiles on es van trobar mostres de vi que, després de ser analitzades pels laboratoris d’investigació de la Universitat de València, ho confirmen com el més antic del món amb més de 2.000 anys d’història.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*