L’Ajuntament homenatja col·lectius i persones de Cheste pel seu esforç durant la pandèmia

Post també disponible en: Castellano

Dissabte passat, 9 d’octubre, el teatre Liceu va obrir les seues portes per a celebrar l’homenatge institucional de reconeixement a la lluita enfront de la pandèmia i posar en valor el treball de tots els col·lectius i persones que van treballar durant el confinament.

L’acte, sota el títol Gràcies Cheste, va estar conduït per la periodista chestana Natalia García i va comptar amb la participació de l’alcalde i de tots els membres de la corporació municipal, els qui van aplaudir la labor del personal del centre de Salut, Policia Local i Nacional, Guàrdia Civil, Protecció Civil, Unitat Militar d’Emergències, Regiment de Cavalleria Lusitania 8 i la Unitat de Bombers Forestals; així com d’entitats locals sense ànim de lucre, com Càritas i Creu Roja. 

També es va reconéixer la labor i esforç del personal de la residència Saba, dels Serveis Socials municipals, de tots els centres educatius de Cheste i de l’Associació Musical La Lira, sol·licitant un aplaudiment especial per als xiquets, xiquetes i joves de la localitat; i es va enaltir el treball de l’Associació de Comerciants, del personal del mercat municipal i dels supermercats Consum i Mercadona, els qui han estat exposats al contagi en els seus llocs de treball durant tota la pandèmia. D’igual forma es va posar en valor el treball realitzat per la brigada municipal, per l’empresa Fovasa i pels agricultors que voluntàriament van col·laborar en la desinfecció dels carrers durant la pandèmia, amb un especial agraïment a les empreses chestanas que van col·laborar en el lliurament de material i equips.

L’homenatge va intercalar entrevistes a representants dels col·lectius implicats, de manera que el públic va poder escoltar de primera mà les seues vivències, amb les dificultats i pors als quals van haver d’enfrontar-se durant el confinament. Tal com va avançar l’alcalde, José Morell, pròximament l’Ajuntament editarà un llibre que recopile aquestes experiències.

“No teníem referències de com actuar en una pandèmia, així que l’equip de govern decidim seguir les indicacions que marcava la Generalitat i el govern central; d’altra banda el sentit comú, i per un altre, el recomanat per Esteban Rosero, el coordinador del centre de Salut, que amb la seua sensatesa, professionalitat i amb la seua calma ens va donar moltíssima seguretat. Hem de ser conscients de la sort que tenim de comptar amb ell i amb el seu equip en el nostre centre de salut. A l’Ajuntament vam haver d’adaptar els serveis en només 24 hores i estic molt agraït per això als treballadors i als regidors de l’Ajuntament, també organitzem xarxes de suport al costat de Càritas, Creu Roja i Protecció Civil; va caldre fer també una labor d’informació perquè en aqueix moment les faules circulaven en les xarxes i per descomptat, gestionar les tasques de neteja i desinfecció”, apuntava l’alcalde durant la seua entrevista. “La responsabilitat que comporta el càrrec d’alcalde i saber que has de gestionar segurament la pitjor crisi des de la guerra civil produïa molt de vertigen a nivell personal. Les defuncions que es produïen gradualment o saber que hi havia persones que empitjoraven i passaven a l’UCI eren preocupants, unides a les xifres de persones afectades per la Covid-19, que no paraven d’augmentar; però un dels pitjors moments de la pandèmia va ser quan vam ser coneixedors que el virus havia entrat a la residència Saba perquè això anticipava que anava a haver-hi molt de sofriment”.

De fet, un dels moments més emotius de l’homenatge va ser l’espai dedicat a la memòria de les persones afectades per la Covid-19, en el qual el trio compost pel saxofonista chestano Antonio Pérez, i els seus fills, Darío i Nerea, a la marimba i violoncel respectivament, va interpretar un arranjament realitzat pel mateix Antonio Pérez de la coneguda peça El Cant dels Ocells. També la música va ser present per a recordar el moviment musical que va sorgir de manera espontània durant el confinament i que es va complir puntualment cada dia: els aplaudiments de les huit de la vesprada als sanitaris i sanitàries. De nou, el saxofon d’Antonio Pérez va posar banda sonora a aquest espai amb la cançó de jazz Trist, que el músic va executar improvisant de principi a fi sobre una base musical.

Per a finalitzar, Natalia García va demanar a totes les persones homenatjades que pujaren a l’escenari per a posar en una foto de grup. “Com a poble hem de sentir-nos extraordinàriament orgullosos de comptar amb uns professionals com aquests i, sobretot, d’uns veïns com els chestanos i chestanas. Hem demostrat solidaritat, compromís, responsabilitat, serenitat, comprensió, paciència i empatia; que junts som més forts i que si algú pateix, tots ajudem”, concloïa la conductora d’esdeveniment.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*