L’alcalde d’Utiel rep a l’Associació Via Verda durant la seua visita per a recordar la història de la línia de ferrocarril inconclusa que partia de Baeza a Utiel

Post també disponible en: Castellano

Ricardo Gabaldón rebia a representants de l’entitat en el saló de plens de l’Ajuntament d’Utiel i els va mostrar la maqueta sobre la recreació de l’estació de tren d’Utiel en els anys 70 que pot visitar-se a la sala d’accés al celler subterrani situat en el consistori.

L’Associació Via Verda Baeza-Utiel va gaudir dissabte passat d’una jornada commemorativa a Utiel per a recordar la que haguera sigut parada d’aquest colossal projecte ferroviari inacabat que vertebrava les províncies de Jaén, Albacete i València i que haguera connectat Andalusia i França.

L’alcalde d’Utiel, Ricardo Gabaldón, acompanyat del regidor de Turisme, Rubén Murcia, rebien en el saló de plens als representants d’aquesta entitat que ha complit ja el seu 25 aniversari reivindicant la rehabilitació de les antigues vies de tren abandonades per a convertir-les en vies verdes.

Ricardo Gabaldón va mostrar el seu suport als membres d’aquesta associació de caràcter social i mediambiental per la seua reivindicació històrica per a posar en valor aquestes rutes naturals que permetrien gaudir d’esports a l’aire lliure en entorns de gran valor paisatgístic.

Un emotiu acte en el qual l’alcalde rebia de mans dels seus integrants una placa commemorativa amb Utiel com a destí d’aquesta línia que finalment va quedar sense executar en la seua última secció, d’Albacete a Utiel.

Després de les intervencions , es van dirigir a la sala d’accés al celler subterrani del consistori, on representants de l’associació van poder contemplar una maqueta- recreació de l’estació de tren d’Utiel dels anys 70 i el que haguera sigut un dels baixadors de la línia Linares-Baeza-Utiel.

Una jornada especial de convivència en la qual l’Associació Via Verda Linares-Baeza-Utiel va tindre l’oportunitat de conéixer els principals enclavaments turístics del municipi amb la visita als Cellers Subterranis, el Museu Municipal, el Celler Redó-Museu del Vi i com no, la pròpia Estació de Tren d’Utiel.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*