L’alcalde Salva Torrent compareix per sisena vegada per informar de l’afecció de Covid-19 a l’Eliana

Post també disponible en: Castellano

L’alcalde ha fet un balanç de la situació al llarg de l’última setmana i
ha destacat unes xifres esperançadores, felicitant la població pel seu
comportament cívic

L’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, com fa des que va començar la crisi de la malaltia Covid-19, ha comparegut aquest dimarts davant les càmeres en el seu propi domicili per a informar a través d’un vídeo de l’evolució de la crisi en la localitat. El seu anterior informe es va publicar fa hui exactament una setmana, dimarts passat 21.

Com és habitual, l’alcalde va començar oferint dades sobre el nombre de persones contagiades en el municipi, informant que només dos estaven ingressades a l’hospital però cap en l’UCI. Quant a les persones que estan en situació de quarantena en els seus domicilis, segons les dades que maneja l’Ajuntament, en l’actualitat són huit, tres menys que la setmana passada.

L’alcalde també va qualificar de bones notícies el fet que la Policia Local només ha alçat dues actes per incompliment de les mesures de confinament en els últims set dies, una d’elles a un veí d’un altre municipi per vindre a l’Eliana a realitzar la compra i un altre per anar passejant sense justificació. Des de l’inici del confinament, s’han alçat a l’Eliana un total de 38 actes.

El primer edil també va tindre paraules d’elogi i agraïment pel treball realitzat aquestes setmanes per l’àrea de Serveis Socials, amb el reforç de les brigades municipals. Des del començament de la crisi, segons va informar l’alcalde, s’han atés ja, des del 14 de març fins ahir, un total de 1.227 crides telefòniques, s’han repartit 1.050 menús de menjar preparat sota el conveni de l’Ajuntament amb el Banc d’Aliments i la Fundació del cuiner José Andrés i s’han fet 887 crides de seguiment a persones majors de 70 anys per a comprovar si necessitaven algun tipus d’ajuda.

Quant al repartiment domiciliari de les 19.000 màscares reutilitzables i confeccionades pel voluntariat de l’Eliana, l’alcalde ha informat que ja s’han repartit 10.000 unitats i que en un termini màxim d’una setmana estaran totes repartides per les bústies de totes les llars de la localitat.

En la seua compareixença, Salva Torrent ha parlat també de la tercera fase de la desinfecció de tots els carrers de la localitat, anunciant que es durà a terme a partir del pròxim dilluns 4 de maig amb dos camions cisterna que recorreran els 150 quilòmetres de carrers de l’Eliana.

Ha fet referència també al Ple extraordinari que s’ha celebrat aquest matí a través de videoconferència, destacant l’aprovació del PAI del polígon industrial i anunciant que entre els mesos de setembre i novembre es podrà procedir a la licitació de les obres per a poder entregar la urbanització als propietaris al llarg del primer semestre de 2021. També ha destacat l’aprovació de la modificació de crèdit que farà possible el programa de reactivació de l’economia local i ajuda a les empreses i autònoms “L’Eliana Impulsa”, comentant que ja està en marxa el registre de professionals del sector de la construcció i que s’aprovaran les línies d’ajuda directa per a empresaris i autònoms.

Per a acabar, l’alcalde ha destacat que, segons la Policia Local, no va haver-hi cap incident diumenge passat en la primera jornada en la qual els menors de 14 anys van poder eixir al carrer durant una hora, subratllant el comportament exemplar de les famílies. A això ha afegit Salva Torrent que, davant la possible desescalada prevista a partir de l’11 de maig per a la població adulta, demana a la ciutadania “no perdre-li el respecte al coronavirus, no baixar la guàrdia i tindre prudència, responsabilitat i precaució, perquè tot depén de nosaltres”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*