L’alumnat de CEIP Francisco Giner del los Ríos de Xest rep un taller de plantació d’arbres

El alumnado del CEIP Francisco Giner de los Ríos de Cheste recibe un taller de plantación de árboles.
El alumnado del CEIP Francisco Giner de los Ríos de Cheste recibe un taller de plantación de árboles.

Post també disponible en: Castellano

L’alumnat de CEIP Francisco Giner dels Rius ha participat en un taller de plantació d’arbres aquest passat divendres a càrrec de l’biòleg Víctor Soler. “El col·legi havia sol·licitat, a partir d’el projecte Xest Decideix – cols, la plantació de nous arbres i des de les regidories de Medi Ambient i de Parcs i Jardins hem decidit donar-li a aquesta acció un enfocament mediambiental i involucrar els nens i nenes al procés, explicant-los com cuidar els arbres i conscienciant de la importància de respectar l’entorn natural “, ha explicat el regidor de Medi Ambient i Parcs i Jardins, David Pujals.
El fort vent ha impedit que el taller es desenvolupés al pati de centre, de manera que la formació s’ha hagut de traslladar a l’hall. En primer lloc ha estat el torn dels alumnes i les alumnes de 4t, 5è i 6è i després ha participat un segon grup, format pels tres primers cursos d’Educació Primària. Soler els ha introduït les noves espècies que es plantaran a l’entrada principal de l’escola i els ha explicat conceptes bàsics sobre les plantes, les seues característiques, la seua nutrició, les seues necessitats vitals bàsiques i algunes curiositats, fomentant en tot moment la participació, de manera que l’alumnat ha pogut manifestar tots els seus dubtes sobre el tema.
“És molt important que els xiquets i les xiquetes reben aquesta formació perquè no es produeixin els errors que històricament s’han anat donant, plantant en llocs on no es devia o podant mal arbres que havien d’haver estat cures d’una altra manera, per exemple “, apuntava Soler. “El Dia de l’Arbre hauria de ser qualsevol dia d’any i no relegar-se a una campanya de plantació de nadons arbres que després ningú té cura, de manera que es converteix en un gest que s’apaga. Per aquest motiu jo proposo que es vagen fent intervencions educatives com la d’avui: que es plante un arbre o uns pocs, però ben plantats; que després es cuiden i aquestes atencions serveixen d’exemple; que es donin a conèixer les diferents espècies i els tipus de fulles o es realitzin herbaris. Els xiquets i les xiquetes estan explorant el seu món i aquest món no són només quatre parets, el que tenen al jardí de l’escola hauria de ser una prolongació del que estudien a l’aula sobre les plantes: en el vostre tenen l’oportunitat d’explorar i observar col·leccions vivents “.
Pujals també ha posat èmfasi en la importància d’una formació mediambiental per als que seran els ‘ciutadans i ciutadanes de l’demà’. “Tenim pensat organitzar més tallers i, concretament en aquest mateix col·legi, la direcció ens ha proposat disposar d’un hort social, de què s’ocuparà el propi alumnat, amb l’ajuda de el personal de jardineria”, ha anunciat el regidor. “A més, també aquí al Giner, ahir es van instal·lar uns sistemes tensors per evitar el trencament de les grans branques per l’acció de vent i es va podar l’eucaliptus d’un dels patis”.
Així mateix, el regidor ha informat sobre l’aposta de la regidoria de Parcs i Jardins per una jardineria sostenible, a partir de la introducció d’espècies autòctones a les zones verdes de Xest.
“Hi ha hagut un canvi en la jardineria que aposta per arbres sostenibles, autòctons i que requereixin de poca feina, aclimatats a la terra que tenim aquí; per podes menys dràstiques i per la conscienciació social i l’educació ambiental “, afegia Paco Torres, responsable de vivers El Barranquet, empresa encarregada de la jardineria municipal, al costat de Parrita Jardiners.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*