L’alumnat dels centres escolars de Xest recapta 1.470 euros per a Feder en el Mercat ambulant Solidari

Post també disponible en: Castellano

Xest ha celebrat aquesta setmana el Mercat ambulant Solidari que organitza la regidoria d’Educació al costat dels centres educatius de la localitat. Aquesta acció té l’objectiu d’implicar l’alumnat i a tota la població en la recaptació de fons amb finalitats benèfics. En aquesta ocasió, els fons obtinguts en el Mercat ambulant han anat destinats a la Federació Espanyola de Malalties Rares (Feder), aportant un total de 1.470 euros.

“Vull agrair la participació de tots els centres educatius, em consta que han dedicat moltes hores per a preparar aquest mercat ambulant, perquè la majoria d’objectes que es venen hui ací és material confeccionat per l’alumnat”, ha declarat la regidora d’Educació, Mª Ángeles Llorente.

A primera hora del matí els col·legis CEIP Vicente Blasco Ibáñez, CEIP Ana Lluch, CEIP Francisco Giner dels Rius i San José de la Muntanya han muntat els seus llocs de venda en la plaça Doctor Cajal, on es podrien adquirir artesanies realitzades per l’alumnat i objectes en desús. “Em sembla estupenda aquesta iniciativa, perquè amb aquesta activitat els xiquets ja comencen a conscienciar-se amb les causes socials i també estan fent que els veïns ens involucrem i col·laborem. Encara que ha vingut molta gent, m’agradaria que més persones del poble es bolcaren en aquesta mena d’actes”, destacava Mª Jesús Manzanera, una de les veïnes que ha participat realitzant compres en el Mercat ambulant.

“Sens dubte aquesta experiència ajuda al fet que els xiquets s’acostumen a fer coses pels altres; han estat molt motivats durant els preparatius i també hui ací venent. En el cas del nostre centre, hem estat fent diferents manualitats en cada curs i això és el que ara estem venent”, explicava Miriam Fraile Huercio, mestra del CEIP Ana Lluch.

El propi alumnat, coordinat pels seus mestres i mestres, ha sigut l’encarregat de realitzar les vendes a totes les persones que s’han acostat a la plaça per a col·laborar. “Hem portat moltes coses diferents, totes fetes per nosaltres a mà i s’està venent quasi tot”, apuntava Pedro Giner, alumne del CEIP Vicente Blasco Ibáñez. “Tots estem contents de ser ací i estem gaudint de l’activitat, però sobretot, ens agrada la idea de poder recaptar diners amb finalitats benèfics”.

En finalitzar el Mercat ambulant s’ha fet lliurament a Feder de tota la recaptació.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*