La UPPCA de Xest se suma a una campanya per a previndre el joc addictiu

Post també disponible en: Castellano

Davall el lema “Todos els jocs d’atzar #TienenTruco” se sensibilitzarà la població dels efectes negatius de l’addicció al joc

La Unitat Comunitària de Conductes Addictives (UPPCA) de Cheste, dependent de la regidoria de Sanitat, s’ha unit a la campanya per a previndre l’addicció al joc “Todos els jocs d’atzar #TienenTruco”, llançada a nivell autonòmic amb motiu del Dia Nacional Sense Joc d’Atzar, que se celebrarà el pròxim 29 d’octubre.

La campanya està dirigida a tota la població i pretén visibilizar els riscos dels jocs d’atzar, desmuntant els mites associats a ells i incidint en les poques possibilitats que hi ha de guanyar en este tipus de jocs, basats en les lleis de probabilitat, i en l’alt risc de petar-se grans sumes de diners.

La iniciativa abordarà cinc temàtiques diferents: el pòquer online, les apostes esportives, els denominats “bonos de bienvenida” i les clàssiques màquines “tragaperras”.

A més, la UPCCA de Cheste complementarà esta campanya amb tallers dirigits l’alumnat d’Educació Secundària de l’IES Ricardo Marín i en el Col·legi Sant Josep de la Muntanya, durant tot el primer trimestre escolar.

“La addicció al joc provoca greus problemes a la societat, ja que, com qualsevol addicció, amb substància o sense ella, ocasiona efectes importants en la salut de les persones, que acaben traduint-se en costos assistencials i farmacològics que tenen el seu impacte en l’àmbit del Social i de l’Economía”, explica la responsable de la UPCCA de Cheste, Sara Arjona. “Una persona addicta patix problemes en el seu entorn familiar i laboral, requerint ajuda especialitzada. Des de les UPCCA treballem en la prevenció de les conductes addictives per a evitar l’aparició del problema”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*