Post també disponible en: Castellano
El museu de la Diputació de València acull a partir d’ara la biblioteca de l’Institut Valencià d’Egiptologia, que inclou el llegat del prestigiós egiptòleg Pedro Costa.
El Museu de Prehistòria de València acull des d’esta setmana els volums de la biblioteca de l’Institut Valencià d’Egiptologia, entre els quals es troba el llegat del cèlebre egiptòleg Pedro Costa. Tot aquell que estiga interessat a ampliar els seus coneixements sobre l’Antic Egipte, té disponible en este centre propietat de la Diputació de València una nova col·lecció formada per 640 volums, en la qual es reunixen alguns dels més importants exemplars sobre Egiptologia del segle XX.
Entre els seus fons bibliogràfics cal destacar la pràctica totalitat dels números de la revista Journal of Egyptian Archaeology, editada a inicis del s. XX, o la monografia Egipte de George Ebers, publicada a la fi del s. XIX. Esta col·lecció, hui ja a la disposició de tots els visitants del Museu de Prehistòria de València, complementa la secció dedicada a Egipte de la pròpia biblioteca del museu propietat de la Diputació de València.
Això ha sigut possible gràcies a la relació institucional que existix actualment entre el Museu de Prehistòria de València i l’Institut Valencià d’Egiptologia, que es va iniciar en 2019 per a col·laborar en diverses activitats com, per exemple, conferències, jornades, seminaris i altres propostes docents i culturals.
La bona sintonia entre les dos institucions ha possibilitat que la biblioteca d’este institut, inclòs el llegat de Pedro Costa, s’haja depositat, a través d’un comodat (contracte pel qual es dona o rep prestada una cosa de les quals poden usar-se sense destruir-se, amb l’obligació de restituir-la), a la biblioteca del museu dependent de la Diputació.
Pedro Costa
Pedro Costa va ser un eminent egiptòleg valencià que, al llarg de la seua vida, va ser membre de la Egypt Exploration Society de Londres, de la Fondation Égyptologique Regne Élisabeth de Brusel·els i de la Société Française de Egyptologie de París.
Després de la seua mort, els seus fills, Belén Costa i Pedro Costa, van donar al Museu de Prehistòria de València el fons fotogràfic relatiu als estudis de jeroglífics i monuments d’Egipte que el doctor Costa havia col·leccionat en els seus nombrosos viatges. Esta donació està formada per un total de 2.391 diapositives i, hui dia, està totalment digitalitzada.
D’altra banda, els seus hereus també van donar la seua biblioteca a l’Institut Valencià d’Egiptologia. El IVDE, fundat en 2003, és una associació que té com a objectiu la divulgació de la història de l’Antic Egipte.
Be the first to comment