L’Arnau realitza una extirpació de ronyó per laparoscòpia amb una tecnologia que permet major precisió i millor visualització de camp quirúrgic

Post també disponible en: Castellano

Esta tecnología permitirá una gran mejora en procedimientos quirúrgicos como prostatectomía radical, cistectomía con derivación urinaria, cirugía sobre riñón y suprarrenales.
Aquesta tecnologia permetrà una gran millora en procediments quirúrgics com prostatectomia radical, cistectomia amb derivació urinària, cirurgia sobre ronyó i suprarenals.

L’Hospital Arnau de Vilanova ha realitzat amb èxit una extirpació de ronyó (nefrectomia) amb torre de laparoscòpia 3D amb 4k, una tecnologia que va permetre una gran millora en altres procediments quirúrgics com prostatectomia radical, cistectomia amb derivació urinària, cirurgia sobre ronyó i suprarenals.

Entre els principals avantatges d’aquesta tecnologia, el Cap de l’servei d’Urologia, José Manuel Osca, destaca “la major precisió quirúrgica que ofereix la profunditat de camp que proporciona la tecnologia 3D amb la resolució 4K de 4096×2160 píxels (8millones de píxels) i que permet visualitzar el camp quirúrgic amb una fidelitat excepcional i una amplíssima varietat de colors “.

A més, la torre incorpora una òptica integrada de 10 mm que evita l’entelament en el camp quirúrgic i no necessita enfocar, per la qual cosa es disminueix el temps quirúrgic. El nou aparells també ofereix millores importants pel que fa als hàbits d’ergonomia al quiròfan durant les intervencions complicades o que requereixen molta atenció.

Pel que fa als beneficis per al pacient, segons el cap de el servei, “l’ús de la nova tecnologia suposa especialment un plus de seguretat i millor apreciació de les estructures anatòmiques, per la qual cosa ajudarà al fet que la recuperació de l’pacient sigui millor i més ràpida , possibilita també que les intervencions es realitzen amb incisions mínimes i això redueix de el dolor en la fase postoperatòria i en general afavoreix una recuperació funcional més ràpida amb estades hospitalàries més breus “.

Per a la posada en marxa d’aquest equipament s’ha comptat amb el mateix personal que realitza els procediments per laparoscòpia habitualment, que han rebut entrenament en l’ús d’aquests nous equips. “La seva posada en marxa no ha resultat gens complicada” ha indicat Osca per finalitzar.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*