”L’Artística” clausura la XVI Biennal de Música de Bunyol que ha comptat amb una elevada assistència de públic i amb l’aplaudiment generalitzat al programa confeccionat

Post també disponible en: Castellano

La banda simfònica de la Societat Musical “L’Artística” de Bunyol ha posat el fermall d’or a la XVI edició de la Biennal de Música de la localitat, una de les quals major assistència de públic ha registrat durant el més d’un mes en què s’han desenvolupat les propostes musicals i culturals en la població.

El programa dels últims dies s’ha completat amb recitals de jazz i música de cambra en la Plaça d’Armes del Castell, l’Auditori de Sant Lluís, la Sala El Mercat i la Posada Venda Pilar; així com amb la clausura de la Esmumbu.

Les propostes musicals es prolongaran, no obstant això, fins al 20 d’agost, amb el concert “Mà a mà” a càrrec de les dues bandes bunyolenses; així com amb el recital d’Ismael Serrano, el 12 d’agost; i amb el concert Homenatge al rock a Bunyol, el 5 d’agost. 

La banda simfònica de la Societat Musical “L’Artística” de Bunyol ha posat el fermall d’or a la XVI edició de la Biennal de Música de Bunyol amb el seu concert a l’Auditori a l’aire lliure del passeig de Sant Lluís d’aquest diumenge a la vesprada. Un recital que ha tancat oficialment més d’un mes de propostes i activitats musicals que s’han desenvolupat en diversos espais culturals del municipi com ara la Plaça d’Armes del Castell, l’Auditori de Sant Lluís, la Sala El Mercat o la Posada Venda Pilar; i que han comptat no sols amb una elevada assistència, sinó també amb l’aplaudiment generalitzat del públic al programa confeccionat.

El director titular de “L’Artística”, Mario Ortuño, ha sigut l’encarregat de guiar des de la tarima a una formació que ha posat en faristol un atractiu programa sota el nom “D’Espanya al món” compost en la seua primera part pel pasdoble La Primitiva, de Jef Penders; la Rapsòdia per a Orquestra Espanya, d’Emmanuel Chabrier; i per l’obra orquestral Capriccio espagnol, de Rimsky Korsakov. 

En la segona part del concert de “Els Lletjos”, que va ser presentat pel periodista bunyolense Chimo Masmano, es va interpretar el preludi per a banda simfònica Twilight, de Roque Baños; Catarsi en roig, l’obra per encàrrec sobre La Tomatina de Bunyol composta per Andrés Valero-Castells; la suite Dalí, d’Aldo Rafael Forte; i l’Himne a Bunyol, de Guzmán Cárcel i Manuel Chillida.

Espectacle dels alumnes i professors de l’Esmumbu

Un altre dels plats forts d’aquesta passada setmana de la XVI Biennal de Música de Bunyol ha sigut el concert final dels cursos de l’Escola de Músiques del Món de Bunyol, Esmumbu, a l’auditori del Passeig de Sant Lluís, on van participar tant els professors com els alumnes dels cursos que s’han desenvolupat des del passat 22 de juliol.

Més d’un mes de recitals i concerts

El programa de la setmana passada es va completar amb el recital de Xadd Collective i de Leandro Perpinyà al costat de Jat Jazz Quartet; amb l’actuació del Trio Molbe; amb el concert de Monumental Jazz Project; el concert de l’Orquestra Simfònica del CIM “L’Armònica” de Bunyol; l’espectacle Els Contes de Sedajazz. Música per a bebés; i amb el concert del prestigiós quartet Art Off Brass. 

A aquestes propostes s’han sumat, setmanes arrere, els concerts d’Abraham Cupeiro al costat del quintet de vent Venda a Zinc; el de la vocalista Soledad Giménez amb la Sedajazz Big band; el recital dels Lyriques Reunis; el de l’Orquestra Simfònica de la Societat Musical “L’Artística” de Bunyol; el del xou didàctic ”El rock and roll també és cosa de xiquets”; el concert de la Banda Juvenil del CIM “L’Armònica” de Bunyol al costat de la Banda Juvenil de la Unió de Llíria; l’espectacle de dansa “Cube” a càrrec de la companyia Takiri Art Company; i el recital “Fusion-concert” a càrrec del Quartet Bolling. 

I és que la XVI Biennal de Música de Bunyol ja es va obrir amb la prebiennal, el 18 de juny, i les propostes a càrrec de les diferents formacions del Conservatori de Música Municipal Sant Rafael de Bunyol. Els van seguir els concerts de la Banda Municipal de Madrid, el de l’Agrupació per a la Memòria Històrica i el de la banda simfònica del CIM “L’Armònica”. I a ells s’han sumat diverses propostes complementàries que han omplit de música i activitats culturals Bunyol durant més d’un mes, com han sigut, l’I Fòrum Iberoamericà de Música per a Vents, els cursos del Mètode Suzuki o la ja citada Escola de Músiques del Món de Bunyol, Esmumbu.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Bunyol, Mireia Parla, s’ha felicitat “per l’enorme afluència a tots els recitals, activitats i concerts que hem programat; i que han convertit a aquesta Biennal en la qual més participació ha registrat tant en els tallers com en els cursos o en els concerts. Ha sigut, sens dubte, la Biennal que més assistència de públic ha registrat; i a això també cal sumar el gran acolliment que han tingut les activitats per als xiquets i els bebés”.

“Mà a mà”, Homenatge al Rock a Bunyol i concert d’Ismael Serrano 

A pesar que la XVI Biennal de Música ja s’ha donat per finalitzada, Mireia Parla ha recordat que la música “encara no ha parat aquest estiu a Bunyol, perquè encara queden diverses propostes per a poder gaudir-les en les pròximes setmanes”. Així, es podrà assistir divendres que ve, 5 d’agost, a la vetlada en Homenatge al Rock a Bunyol; així com com al concert d’Ismael Serrano, ja el 12 d’agost. 

Dues propostes que es completaran el dia 20 d’agost amb l’espectacular concerte “Mà a mà” a càrrec de les dues bandes *buñolenses: el *CIM “L’Armònica” i la SM “L’Artística”, els qui tornaran a oferir la seua música de nou juntes després de dos anys de pandèmia i les entrades de la qual es posaran en breu a la venda. 

La programació del 47 concerte “Mà a mà” de Bunyol pot ser consultada en la pàgina conciertomanoamano.es; i els detalls de les últimes propostes de la XVI Biennal de Música de Bunyol en web bienalmusica.buñol.es.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*