L’Assemblea de la EMSHI aprova la incorporació de Xest a l’entitat metropolitana

Post també disponible en: Castellano

La incorporació de Xest es farà efectiva una vegada que la Generalitat Valenciana modifique la Llei 2/2001, d’11 de maig, de Creació i Gestió d’Àrees Metropolitanes a la Comunitat Valenciana

Ahir, dimecres 14 de desembre, l’Assemblea de l’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI) va aprovar la integració de Xest en el canvi de reglament que regeix les condicions per a ser membre d’aquesta administració pública que subministra aigua potable en alta a 1,6 milions d’habitants. La sessió es va celebrar en l’hemicicle de l’Ajuntament de València i va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Xest, José Morell.

Fins al moment, la norma establia que només les localitats que ja disposaven d’infraestructura d’enllaç per a poder rebre l’aigua de la EMSHI tenien opció d’adherir-se a l’entitat. Amb la modificació, s’obri la porta al fet que municipis sense aquesta infraestructura de connexió s’integren sense perjudicar els membres existents, ja que les noves incorporacions sense enllaç hauran d’afrontar els costos de l’execució d’aqueixos treballs i assumiran una tarifa transitòria fins que la EMSHI puga prestar el servei. La incorporació de Xest es farà efectiva una vegada que la Generalitat Valenciana modifique la Llei 2/2001, d’11 de maig, de Creació i Gestió d’Àrees Metropolitanes a la Comunitat Valenciana.

La presidenta de la EMSHI, Elisa Valía, va donar la benvinguda a Xest i va destacar “la importància d’aquest moviment estratègic de l’entitat metropolitana, que ha orientat els esforços a donar resposta a les dificultats relacionades amb el subministrament d’aigua que encara afronten diferents localitats”.

Per part seua, Morell va manifestar la seua satisfacció amb aquest nou escenari, que qualifica com a “fita transcendental” per al seu municipi. “Amb la incorporació a la EMSHI resolem els problemes que teníem amb l’aigua”, apuntava l’alcalde. “Per al nostre municipi el benefici és quàdruple, perquè Xest depenia fins ara de pous i ara passarem a formar part d’una entitat que té sobrada capacitat per a proveir-nos, amb el que el subministrament està assegurat; en deixar de consumir aigua dels pous, aqueixos recursos es podran utilitzar en el camp, amb el consegüent avantatge per a l’agricultura; assegurem el desenvolupament urbanístic de la localitat perquè per a poder fer-ho es requereix garantia de subministrament; i a més aconseguim aigua de gran qualitat i més econòmica que la que estem consumint actualment. Vull destacar l’absoluta predisposició d’Elisa Valía i de tot el seu equip per a fer possible aquesta adhesió. Nosaltres estrenarem el nou sistema, però serà de gran utilitat en el futur pròxim per a solucionar els problemes que tenen amb l’aigua altres municipis”.

En aquest sentit, Vàlua va subratllar el creixent interés dels municipis per adherir-se a l’entitat metropolitana. “No és d’estranyar que la llista de municipis que vol rebre l’aigua que serveix la EMSHI siga cada vegada més llarga, atés que prestem un servei amb màximes garanties de seguretat hídrica, econòmiques i de sostenibilitat. Això cobra especial rellevància, tenint en compte el context d’emergència climàtica en el qual ens trobem, que en el mateix territori porta aparellada una major dificultat d’accés als recursos hídrics”, declarava la presidenta.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*