El llibre “Cuidem el planeta?”, de Paco Gilabert, es presenta a la biblioteca municipal de Godelleta

Post també disponible en: Castellano

Cuidem el planeta? serà presentat a la Biblioteca Municipal de Godelleta divendres que ve, 28 de gener, a les 18 h. La presentació del llibre anirà acompanyada d’un taller.

Paco Gilabert, ha publicat recentment el seu primer conte, una història sobre ecologia, on es tracta el tema de la contaminació en el planeta, els residus, el reciclatge i accions que es poden fer per a cuidar-lo. Tot d’una forma molt senzilla i amb il·lustracions d’Alba Galdón.

Gilabert és veí d’Iàtova i mestre de Primària en el CEIP Pintor Sorolla de la mateixa localitat.

L’autor explicava recentment a tucomarca.com que «Cuidem el planeta?» és «un conte que intenta explicar als xiquets el greu problema de contaminació i explotació que aguaita al nostre planeta, però també explicar i mostrar-los quines accions i coses podem fer i evitar per a cuidar-lo i que siga un lloc agradable i net on habitar. El llibre porta una guia didàctica, que el fa perfecte per a treballar-ho en col·legis. És per això que alguns ajuntaments de la Foia i col·legis de València i La Ribera Alta s’han posat en contacte per a presentar-ho i realitzar un xicotet taller de reciclatge.»

«A vegades es diu que cal deixar-los un planeta millor als xiquets, perquè són el futur; però jo pense que aquest conte i aquestes accions són importants perquè no són el futur, són el present i han d’actuar ja. A més, tots els beneficis del llibre són per a fins benèfics amb els quals l’editorial Vinatea, que ho ha publicat, ajuda a xiquets i altres col·lectius. En una setmana s’ha esgotat ja la primera edició», afegia Gilabert.

«Cuidem el planeta?, a més de contar les aventures que viu María en un somni, també pretén tractar alguns dels problemes de contaminació que tenim i originem les persones en la nostra llar, el planeta Terra. En ella apareixen paraules com a “residus”, “reciclar”, “contenidor”, “envasos”, “plàstic”, “reduir”, “orgànica”… què hem d’aprendre i tindre presents en el nostre dia a dia per a intentar no contaminar i tindre un planeta més net. Quines coses podem fer? Què hem de tindre en compte?», finalitzava l’autor.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*