L’Associació Llevantina de Field Target celebra la seva primera tirada oficial de HFT en el camp de tir de Bunyol

Participantes en la tirada desarrollada en Buñol.
Participantes en la tirada desarrollada en Buñol.

Post també disponible en: Castellano

Participantes en la tirada desarrollada en Buñol.
Participantes en la tirada desarrollada en Buñol.

L’Associació Llevantina de Field Target (ALFT) va celebrar la seva primera Tirada Oficial de HFT (Hunting Field Target) de l’any 2019 el passat diumenge 27 de gener al Camp de Tir “Els Coets” de Bunyol.

El HFT és una modalitat de tir amb carrabines d’aire comprimit proveïdes de visor d’augments, simulant escenes de caça amb la utilització de figures metàl·liques tipus Daina, i Novocker, que representen a diferents animals. Hi ha dues categories en el tipus de carrabines a utilitzar, un són les de moll o pistó tradicionals de tota la vida, i una altra són els Pcps o carrabines precarregades d’aire que són l’últim en tecnologia del tir amb aire comprimit, tot i que són armes que ja existien al segle XVIII.

Les normes d’aquesta competició són molt senzilles i igualen molt els diferents equips utilitzats pels participants, el que equipara bastant les armes i incideix molt més en la perícia i control del vent pel tirador; un cop comença la competició no es poden canviar els paràmetres del visor, de manera que l’estimació de la distància del blanc és a “ull” amb la dificultat que això comporta. “Crec personalment que aquesta modalitat que practica la ALFT, és de les més divertides que existeixen, recreant el noble esport de la caça, però sense abatre cap animal”, tal com ha explicat el president de la ALFT, Vicente Ricarte.

“Abans de començar la prova d’aquesta competició, es va guardar un minut de silenci en memòria del petit Julen. També aprofitar des d’aquí per agrair immensament a tots els que han participat en les ingents tasques de rescat: com malbaratament de solidaritat, tenim al poble més solidari que pugui existir, podem estar ben orgullosos “.

“La prova es va desenvolupar en un dia assolellat, amb vent moderat i de vegades amb ratxes fortes. El muntatge del Camp de tir va consistir en 10 carrers amb 2 blancs a abatre i amb 3 minuts de temps per participant ia 2 voltes, el que suma 40 blancs ia 2 punts per blanc la possibilitat d’aconseguir 80 punts màxim. la duresa de la tirada va ser mitja / alta, agreujada per la dificultat de l’estimació de l’impacte a causa de les ratxes de vent, el que va fer les delícies de gairebé tots els tiradors “, com ha explicat Vicente Ricarte.

Van ser un total de 16 tiradors i la classificació de la prova va ser la següent:

PCPs:

Vicente Ricarte 75 punts
Jesus Hernandez 74 punts
Carlos Aroca 73 punts
Jose Vte.Perez 71 punts
Manuel Lloret 66 punts
David Gomez 64 punts
Jose Gascon 63 punts
Jose M. Peña 59 punts
Categoria PCPs Dames Junior:

1) Noelia Gascon 51 punts

piston:

Vicente Moscardo 69 punts
Raul Lopez 66 punts
Manuel Menchon 66 punts
Antonio Sanchez 65 punts
Tony Arjona 63 punts
Guillermo 57 punts.
Piston Junior:

1) Bruno Ferrer 54 punts.

“Ressaltar el doble empat en Piston de Raul i Manuel a 66 punts, i l’alta classificació aconseguida per tots els participants, el que dóna fe de l’alt nivell d’aquesta modalitat en els esportistes participants”, segons el pressent.

“No puc deixar d’escriure des d’aquest mitjà la preocupació entre tots els esportistes i aficionats a aquest esport pel nou projecte de llei de regulació de les armes que està actualment en procés de ser aprovat … si així ho és, tal com està redactat, ens obligarà a haver d’abandonar tots els esports de tir amb armes de 4 categoria, les de l’aire comprimit, en ser pràcticament inviables complir amb les exigències d’aquesta llei, i per tant a haver de tancar els camps de tir autoritzats, el que seria una llàstima per a tots nosaltres, a més que afectaria les poques indústries armeras especialitzades en aire comprimit que queden a Espanya, a més de armeries físiques i on line de venda d’armes d’aire i airsoft. Demanar als polítics des d’aquí, que quan es volen millorar les lleis, han de parlar amb els experts en els temes als quals afectarà, llevat que no es tingui en compte als esportistes, professionals i fabricants una vegada més “, segú n ha remarcat el president.

“Així doncs, animem a tothom amant dels esports del tir en qualsevol de les seves categories i modalitats que manifesti la seva disconformitat i executi el procés d’al·legacions obert fins al pròxim 7 de febrer en contra d’aquest projecte. Això pots fer-ho des del següent enllaç fent constar el teu nom complet i DNI, aquest últim ha d’escriure sense punts, espais o guions “.

“Després de la competició, els participants i membres de la ALFT van menjar al restaurant de Bunyol La Venda del Pilar per després cap a les 16,30 hores celebrar la seva assemblea anual on es decideixen les activitats, competicions i tasques per poder seguir un any més i van onze anys ja, a Bunyol, participant com un més de la rica varietat d’esports que es practiquen a la Foia de Bunyol i sempre amb la inestimable ajuda i col·laboració de l’ajuntament de Bunyol i del seu regidor d’Esports, Marta Pérez ” .

“Ens veiem, en la pròxima tirada, si el temps i l’autoritat ho permeten el diumenge 24 de febrer al Camp de Tir” Els Coets “de Bunyol, en la nostra Tirada de la Lliga de la ALFT de Field Target”, ha finalitzat el president de la ALFT, Vicente Ricarte.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*