L’Associació Llevantina de Field Target realitza a Bunyol la segona Tirada de Field Target i la quarta de carabines clàssiques

Post també disponible en: Castellano

Diumenge passat, 21 de maig, l’Associació Llevantina de Field Target, va celebrar la seua segona tirada de Field Target, i la 4 tirada de carabines clàssiques de moll amb mires obertes a 10 metres, corresponent a la Lliga de la ALFT del 2023, en el camp de tir “Els Coets” de Bunyol.

Des de l’associació s’informa de l’esdeveniment del passat diumenge: “Aquest passat diumenge la meteorologia es va aliar amb la ALFT, quasi no es pot demanar més per a poder practicar el nostre esport, un dia temperat, vent fresc, però amb ratxes suficients per a desviar qualsevol tir a partir dels 20/25 metres.

El camp el muntem amb dianes de siluetes abatibles de les marques Novocker, Tecnotarget i Daina. El recorregut en ser al final 14 participants, (va haver-hi 3 absències per motius personals) el deixem en 10 carrers de 2 dianes, i a 2 voltes, la qual cosa dona un total de 40 dianes, que seria la puntuació màxima a obtindre.

Les distàncies d’aquesta modalitat de competició del Field Target Buñolero, és de 9 metres mínim a 50 metres màxim, usant com a únic suport de l’arma el nostre propi cos, i tirant en la majoria dels casos assegut sobre un coixí en el sòl, també dempeus i a vegades de genoll.

La competició es divideix en 2 categories, PCPs (carabines amb depòsit d’aire precomprimido) i Moll o Pistó, carabines de faça fallida clàssiques de tota la vida.

El muntatge dels carrers va ser una cosa diferent a l’habitual perquè comptem amb un bon nombre d’emplaçaments fixos per a posar diverses classes de siluetes metàl·liques d’ocells, en pals de fins a 2,40 metres d’alt, també de diverses rates i senglars de Daina, en zones amb ombra, entre la vegetació autòctona, i des d’angles complicats, amb reductors de 15mm, 25mm

i alguns senglars amb barra soldada en horitzontal/vertical tapant parcialment la kill zone o zona d’impacte en castellà, amb bastant dificultat ja que el nivell és alt.

La competició de Field Target va durar aproximadament unes 3 hores llargues. Es fa en equips de 2 o de 3 participants, mentre uns tiren uns altres fan de jutges i viceversa. L’ambient és el propi d’un grup d’amics encara que alguns es coneixen en aqueixos dies de competició. Com ja coneixeu la competició de Field Target és una recreació d’escenes de caça, sent molt entretinguda ja que requereix bastant concentració i saber mesurar les distàncies i llegir el vent que segurament pot desviar el tir precís.

La classificació final de la 2 competició de Field Target Buñolero la següent:

PCPs:

1) Pep Feltrer 34

2) Remy 31

3) Raul de l’Amo 30

4) Tito i Vicente Garcia 29

5) Vicri i Charly 26

6) Tury i Tram 21

7) MSanchis 13

Pistó:

1) Kike 14

2) Hipi 8

3) Esclarissat 7

En acabar la tirada de Field Target i després de recollir el camp de tir, vam procedir a celebrar nostra 4 tirada de carabines clàssiques de moll amb mires obertes. Tir a dianes tipus Daina a 10 metres, sobre cazabalines, sent aquesta modalitat de molt bona acceptació ja que només

requereix d’una carabina de moll de tota la vida i és igual si és un model recent o de més de 40 anys, totes són vàlides i totes poden donar molt bon resultat en funció del tirador i del seu entrenament.

La competició en aquest cas és sobre 2 dianes i 5 tirs per cada tirador, sent la puntuació màxima possible de 100 punts.

La classificació va ser la següent:

1) Esclarissat 87

2) Remy i Raul de l’Amo 86

3) Tram 78

4) Hipi 77

5) Pep i Kike 70

6) VG 68

7) Carlos 66

8) Vicri 64

Després de la celebració de la Tirada de FT i carabines 10 metres, vam poder compartir un menjar de germanor. La pròxima tirada de Bench Rest, carabines 10 metres i 3SPPP serà el diumenge, 17 de setembre, de 2023, a Bunyol”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*