L’Eliana posa en marxa una campanya per a la promoció de l’ús de bicicletes i la mobilitat sostenible

Post també disponible en: Castellano

Amb el lema “Deixa el cotxe. Puja’t a la bici. Mou-te al pas de l’Eliana sostenible” l’Ajuntament impulsa una campanya per a la promoció de l’ús d’aquest mitjà de transport entre els veïns i veïnes en els desplaçaments de caràcter quotidià dins del terme municipal. L’acció consta d’una imatge promocional i d’un vídeo de sensibilització, a través dels quals es convida a la ciutadania a prioritzar l’ús de la bicicleta, en detriment del cotxe, per a moure’s per l’Eliana.

El foment de la mobilitat sostenible s’emmarca dins del conjunt d’accions d’educació ambiental ja consolidades, amb activitats que cada curs es duen a terme com, per exemple, excursions d’educació viària amb bici amb alumnes i alumnes de Primària o la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat. A aquestes iniciatives s’afigen l’ampliació progressiva de la xarxa de ciclocarrers i carrils bici i la instal·lació de nous punts d’estacionament per a aquesta mena de vehicle.

L’objectiu principal de la campanya no és un altre que normalitzar l’ús de la bicicleta per als trasllats que diàriament es realitzen, tenint en compte que per als desplaçaments curts -d’aproximadament 2 quilòmetres-, aquest és el mitjà de transport no sols més ecològic, econòmic i saludable, sinó també quasi sempre el més ràpid tenint en compte l’estalvi de temps en estacionament.

Tal com ha explicat l’alcalde, Salva Torrent, amb aquesta iniciativa conjunta de les regidories de Sostenibilitat Ambiental i Mobilitat Urbana, l’Eliana se suma al moviment que a tot el món han impulsat altres municipis i ciutats com a resposta als paràmetres de gestió de l’espai públic i mobilitat urbana que cal aconseguir a conseqüència de la pandèmia de COVID-19. Entre les diferents campanyes institucionals, destaca la proposta recentment llançada a través de les xarxes socials per la DGT, que convida a tornar a la normalitat sobre dues rodes, com a millor opció per a moure’s pels entorns urbans.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*