Les accions mediambientals protagonitzen el ple ordinari d’octubre de Xest

Post també disponible en: Castellano

El passat 22 d’octubre el ple de l’Ajuntament va celebrar una sessió ordinària en la qual es va aprovar la sol·licitud de diverses subvencions destinades a l’àrea de Medi Ambient, el conveni de col·laboració amb l’empresa que gestionarà la recollida d’olis usats en el municipi, la modificació de l’contracte de recollida de Residus Urbans (RSU) i neteja viària per incorporar el servei de recollida de matèria orgànica i el Pla local de prevenció d’incendis forestals.

A més, es van aprovar dues modificacions de crèdit, cinc mocions i l’increment de la quantia global de gratificacions.

Unanimitat en l’acció mediambiental

Tots els grups polítics van manifestar el seu suport als punts presentats en Ple des de les regidories de Medi Ambient i Serveis, relacionats amb l’educació ambiental, l’eficiència energètica, la separació de residus i la cura de l’entorn natural.

Així, la corporació municipal va votar a favor de la modificació de l’contracte de RSU que permetrà la instal·lació de contenidors de recollida de residus orgànics a Xest. “Està prevista la instal·lació de 3.000 cubells de recollida d’orgànic, que comptaran amb obertura amb clau”, explicava el regidor de Serveis, José Vicente Guijarro. “A més es van a instal·lar contenidors de més capacitat per als comerços”.

També hi va haver unanimitat a favor de la sectorització de la xarxa d’aigua, que permetrà un estalvi de 60.000 metres cúbics a l’any, segons ha apuntat l’alcalde, José Morell.

Igualment, tots els partits amb representació al ple van votar a favor de l’aprovació de la sol·licitud de les subvencions que concedeix la Diputació per a la mitigació, adaptació i educació climàtica, a través de la qual el consistori adquirirà un vehicle elèctric i un nou punt de càrrega; i per actuacions dins el projecte Smart Cities. En la mateixa línia, es va aprovar la sol·licitud d’una subvenció de Conselleria per a potenciar projectes de lluita contra el canvi climàtic i que l’Ajuntament invertirà en una App per gestionar el consum dels comptadors municipals.

També en matèria mediambiental, es va donar llum verda a el Pla local de prevenció d’incendis forestals i a l’conveni de col·laboració amb l’empresa LIMFIVAL, per a la recollida selectiva d’oli usat. “Ja s’han instal·lat cinc contenidors al municipi, i per ara, a la setmana s’estan recollint 300 litres d’oli usat”, apuntava el regidor de Medi Ambient, David Pujals. “La instal·lació d’aquests contenidors d’oli és una forma d’avançar-nos als plans de gestió de residus que molt aviat es van a imposar des de la normativa europea”.

Mocions

Es va aprovar per unanimitat la moció sobre la plaga del Cotonet de Sud-Àfrica, presentada pel PSOE i la moció per a garantir la igualtat de tracte entre parelles de fet i casades, exposada per Esquerra Única. Igualment, les mocions per un nou acord sobre el finançament dels municipis valencians i de reconeixement i suport a el sector agroalimentari, presentades per Compromís, van ser aprovades per unanimitat.

La moció de propostes de millores i intervencions en la línia C3, portada a ple per part de Compromís, va comptar amb els vots a favor de tots els partits amb representació plenària, excepte Ciutadans, que es va abstenir. Totes les mocions poden consultar al web municipal cheste.es.

D’altra banda, el regidor d’Igualtat, Raúl Mota, va exposar la declaració institucional realitzada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies amb motiu del dia internacional de l’orgull LGTBIQ. “Just ahir es va imposar una injusta condemna a l’advocat valencià Javier Vilalta per ocultar la seua bisexualitat a la seua dona; aquest fet cobra importància perquè ens deixa veure que encara queda molt per reivindicar des del col·lectiu LGTBIQ “, destacava Mota. Aquest punt va comptar amb el suport de tota la corporació.

Creu a l’mèrit policial

Finalment, el ple va aprovar la sol·licitud de concessió a l’Mèrit policial amb distintiu blau a Daniel González, inspector en cap de la Policia Local de Xest, i als agents Jorge Durà, Javier López i Inmaculada Pineda, per la seua intervenció en l’auxili de persones ferides en un accident que es va produir a Xest.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*