Les associacions d’Alboraig compartixen amb la ciutadania les seues accions en matèria de responsabilitat social

El Ayuntamiento de Alborache ratifica su Presupuesto municipal para este ejercicio 2020.
El Ayuntamiento de Alborache ratifica su Presupuesto municipal para este ejercicio 2020.

Post també disponible en: Castellano

El 20 de setembre els representants de les associacions locals participaran en el taller “La responsabilitat social de les associacions i els objectius de l’agenda

Esta activitat forma part del projecte de Responsabilitat Social desenrotllat per l’Ajuntament, cofinançat per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

El 20 de setembre el Saló d’Actes de l’Ajuntament d’Alborache acull de 9:00 a 14:00 hores un taller en què els representants de les associacions locals explicaran l’impacte positiu que tenen les seues activitats en matèria de responsabilitat social al municipi, i la seua contribució a l’acompliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.

Amb aquest projecte l’Ajuntament consolida el treball que va arrencar el 2018 d’estimular la participació civil i la transparència municipal, comptant amb el suport de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació a través de la línia de subvencions per a divulgar les actuacions que desenvolupa el teixit associatiu en matèria de responsabilitat social.

Contribució de el teixit associatiu de Alborache en matèria de Responsabilitat Social

Encara que des de perspectives diferents, les 16 associacions locals ajuden a que s’avanci en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 a través d’activitats relacionades amb la lluita contra la pobresa, la reducció de les desigualtats i el suport a col·lectius vulnerables i en risc d’exclusió.

Per exemple, l’Associació de Jubilats i Pensionistes promou el benestar de les persones de la tercera edat, complint així l’objectiu número 3 de l’Agenda 2030; l’Associació d’Ames de Casa contribueix amb les seues activitats a visibilitzar les dones en el món rural, com marca el objectiu 5; i la societat Musical “La Primitiva”, el grup d’artistes locals, el Club d’Escacs El peó enverinat i l’AMPA Alborache treballen en el marc de l’objectiu 4: la promoció de la cultura, l’aprenentatge i la qualitat de l’ensenyament.

Les accions de Càritas estan encaminades a lluitar contra la pobresa, com indica l’objectiu 1; la protecció de la biodiversitat local, prevista en l’objectiu 15, és liderada a la localitat per l’Associació Alborem; i la solidaritat del conjunt d’empresaris i comerciants d’Alborache treballa en l’objectiu 8: lluitar pel creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball decent per a tothom.

Finalment, l’Associació local de Lluita contra el Càncer organitza activitats per fomentar la prevenció de malalties i la rehabilitació (objectiu 3). Aquest any destaca la seua participació com a entitat promotora de l’I Congrés de Salut, Esport i Dragon Boat, que tindrà lloc a Alborache del 16 a el 18 d’octubre de 2020, i que té com a tema principal la recuperació de dones que han patit un càncer, a través de l’activitat física i l’esport.

Aquesta subvenció ajuda a l’Ajuntament d’Alborache a seguir impulsant la responsabilitat social en el municipi. L’alcaldessa Paqui Collado, destaca “el paper dels socis i sòcies d’aquestes associacions com a excel·lent canal de comunicació per a transmetre la importància de la responsabilitat social de les organitzacions a la resta de la ciutadania. Amb aquesta línia de treball des de l’Ajuntament esperem seguir liderant el compliment dels objectius de l’Agenda 2030, un repte per a una població del nostre mida que esperem superar amb el suport de el teixit associatiu local “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*