Les Brigades de la Diputació entren en el Consorci de Bombers

Post també disponible en: Castellano

El Consorci de Bombers de València assumeix hui a la plantilla de les Brigades de la Diputació. La presidenta del Consorci i vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, emfatitza el potenciament del servei amb l’assumpció de vora 400 treballadors de les brigades.

El Consorci de Bombers de València ha assumit de manera efectiva el traspàs del personal de les brigades de la Diputació. Des de hui la plantilla subrogada, que ascendeix a 432 treballadors i treballadores, forma part del Consorci de Bombers, “que amb un total de 1.200 treballadors i treballadores  reforçaran la prevenció i l’extinció d’incendis de la interfase urbana forestal” ha subratllat la presidenta del Consorci i vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó.

Amigó també ha explicat que “es tracta d’una gran innovació, un model a seguir que proposem en centralitzar la prevenció i l’extinció”. El Consorci de Bombers de València es converteix d’aquesta manera en pioner en sumar la prevenció i l’extinció amb personal especialitzat en la seua plantilla, convertir-se, a més, en un dels més grans de l’Estat espanyol.

La important tasca de reforç que suposarà l’increment de personal en matèria de prevenció per part de les brigades “comportarà també un acoblament de manera ordenada, amb una reorganització a mitjà termini per optimitzar els recursos; augmentar la capacitat del servei; i enfortir els procediments” ha incidit Maria Josep Amigó.

Cal recordar que les competències dels bombers i les bomberes estan marcades per llei i l’accés a la categoria de bomber també està reglada mitjançant una oposició, per tant, la inclusió de les brigades al Consorci deu respectar escrupolosament el que marca la legislació vigent.

“Tenim un full de ruta clar per redimensionar el Consorci que comença per la planificació organitzativa i administrativa, i que implica obtenir el millor futur per al Consorci de Bombers i donar un millor servei a la ciutadania” ha assegurat la presidenta del Consorci i vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó.

Aquest traspàs de treballadors de l’antiga Divalterra suposa l’últim pas previ al tancament ordenat i definitiu de l’empresa pública iniciat l’any passat treballant per realitzar el traspàs ordenat de personal i competències, amb el doble objectiu que els serveis de les Brigades continuaren oferint-se des de la Diputació i el Consorci de Bombers; i que els treballadors i treballadors mantingueren els seus llocs de treball en les mateixes condicions després de la subrogació dels seus contractes.

En aquest sentit, i després de la celebració de la convocatòria de la taula de negociació en el Consorci de Bombers, la majoria de la plantilla de les brigades s’integra dins del Consorci Provincial de Bombers, tret prop d’un centenar de persones que van decidir acollir-se a les baixes de manera voluntària i una altra part que ho farà en la Diputació.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*