Les brigades forestals de la Diputació realitzen 83 servicis d’emergència este estiu

Un brigadista vigila uno de los perímetros afectados por un incendio.
Un brigadista vigila uno de los perímetros afectados por un incendio.

Post també disponible en: Castellano

Les brigades forestals de Divalterra, empresa pública de la Diputació de València, han realitzat des de l’1 de juny al 31 d’agost, un total de 83 serveis d’emergència, la majoria d’ells relacionats amb incendis forestals.

Així, aquests efectius han estat mobilitzats pel Consorci Provincial de Bombers per actuar com a serveis complementaris en 50 incendis, centrant el seu treball en tasques de perimetratge i la creació de reguardes després del foc. Dins d’aquestes mobilitzacions, destaca l’incendi forestal de Llutxent, en el qual van treballar, entre el 6 i el 13 d’agost, una mitjana de 24 brigades al dia.

Junt amb les incidències relacionades amb la prevenció i extinció d’incendis, les brigades forestals també han executat 23 comprovacions de fum. En aquest sentit, els brigadistes compten amb punts de vigilància en zones altes de la província de València que complementen a la resta de mitjans, permetent-los albirar una gran quantitat de terreny, i d’aquesta manera poder detectar columnes de fum que poden ser indicadores de l’inici d’un incendi forestal.

Altres serveis realitzats a l’estiu han tingut a veure amb la cerca de persones desaparegudes, fenòmens meteorològics com la pluja i les tempestes, o la col·laboració en cremes controlades.

En tots els casos, les brigades de Divalterra treballen sota la direcció del Consorci Provincial de Bombers de València.

De manera paral·lela, durant els mesos estivals les brigades de la Diputació de València han continuat amb els treballs habituals de silvicultura preventiva en horari matinal, excepte els dies d’alerta 3, festius i dissabtes amb alerta 2.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*