Riba-roja treu a concurs per 425.000 euros el manteniment integral dels polígons industrials per primera vegada en 20 anys

El pliego incluye la limpieza viaria, las zonas verdes y el mobiliario urbano.
El pliego incluye la limpieza viaria, las zonas verdes y el mobiliario urbano.

Post també disponible en: Castellano

El pliego incluye la limpieza viaria, las zonas verdes y el mobiliario urbano.
El plec inclou la neteja viària, les zones verdes i el mobiliari urbà.

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha tret a concurs en les pròximes setmanes el plec de manteniment integral dels polígons industrials per un import econòmic de licitació de 425.000 euros anuals per primera vegada en la història del municipi. El consistori adjudicarà aquest mes de setembre el contracte que tindrà una vigència de quatre anys en total.

El plec de condicions redactat pels tècnics municipals inclou la neteja viària, el manteniment i instal·lació de senyalització viària i de trànsit -inclosa la senyalització horitzontal-, la neteja i manteniment de les zones verdes i l’arbrat viari i, finalment, el manteniment i la instal·lació de mobiliari urbà que fins ara no s’havia dut a terme en els polígons industrials.

Aquesta iniciativa del departament de Polígons Industrials s’engloba en la tasca que està desenvolupant l’oficina d’informació AMIDE (Àrea Municipal d’Inversions i Dinamització Empresarial) de Riba-roja creada octubre de 2016 amb l’objectiu principal d’assessorar el teixit industrial i empresarial dels polígons de la localitat i donar respostes a les demandes sol·licitades des de fa anys.

La inversió de 425.000 euros serà possibles a una major redistribució fiscal escomesa en aquesta legislatura que ha permès augmentar els ingressos ordinaris ja que la llei Montoro impedeix destinar l’estalvi financer a despeses corrents en els polígons industrials de manera que es mantenen les inversions de l’ajuntament sense l’incompliment de la legislació vigent.

D’aquesta manera, s’han augmentat del 0’73 al 0’90 els trams que afecten els valors cadastrals superiors a 1’5 milions d’euros -55 subjectes passius, amb un 4% sobre el total-així com el tram d’entre 75.000 i 300.000 euros -433 subjectes passius, amb un 31% sobre el total-mentre que els menors de 75.000 euros s’han mantingut.

D’aquesta manera, s’han incrementat els trams amb l’objectiu de ser més justos en funció del seu valor cadastral, ja que així la càrrega fiscal es reparteix de equitativament i la seva incidència sobre el global resulta menor, a més una major part dels mateixos com els de menys valor cadastral -fins 75.000 euros- mantenen el tram fins al punt que es beneficien 715 subjectes passius, el que representa més de la meitat, amb un 52%.

La inversió de 425.000 euros en el manteniment integral dels polígons industrials que emprendrà Riba-roja al setembre s’uneixen a les que s’han dut a terme en aquesta legislatura amb 1 milió d’euros en total, destinats principalment a pal·liar les mancances detectades com el asfaltat dels carrers, la reposició i instal·lació de mobiliari urbà així com el desbrossament de determinats carrers i els plans de xoc iniciats en determines zones degradades des de fa temps.

A més, cal destacar una altra iniciativa que s’ha instaurat durant aquest mandat com és el servei de transport gratuït per als treballadors que tenen el seu lloc de feina en els polígons industrials de manera que es poden traslladar cada dia des de les seves vivendes a les empreses a través de un autobús municipal -anomenat arribaBus- amb una inversió anual de 114.000 euros a l’any.

El parc mòbil de Riba-roja constitueix un dels nuclis sobre els quals també s’han pres mesures per a la seva reorganització, amb mesures per atraure els camions de gran tonatge que, precisament, per l’alt sistema impositiu provocava la marxa a municipis més barats . En aquesta legislatura s’han abaixat els que tenen un pes entre 1.000 i 2.999 quilos que han passat de 150 euros a 83’3 de l’actualitat, un 45% menys, o els que pesen entre 2.999 i 9.999, que passen de 210 a 118 euros, un 44% menys.

Fruit d’aquestes mesures, els camions censats a l’Ajuntament de Riba-roja han passat de 1896-2618, un 38% més, que ara fan la seva feina i paguen els seus corresponents impostos a la localitat.

El regidor de Polígons Industrials, José Ángel Hernández, ha subratllat que aquestes inversions “constitueixen el ferm compromís d’aquest govern per dotar els polígons industrials dels serveis públics necessaris perquè puguin desenvolupar correctament la seva activitat després de dues dècades d’oblit per part del Partit popular que en plena crisi, entre 2008 i 2012 es va dedicar a pujar els impostos a les empreses en més del 70% en lloc d’ajudar amb mesures incentivadores fins al punt que les partides per als polígons es queden sempre a zero “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*