Loriguilla, lliure de Covid en les seues aigües residuals

Una imagen panorámica del pueblo de Loriguilla.

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Loriguilla, a través de les regidories de Sanitat Pública i Benestar Comunitari, ha dut a terme una anàlisi de les aigües residuals del municipi per detectar possibles traces de COVID-19 i avançar-se així a futurs brots. L’estudi, realitzat pel laboratori Analaqua el passat 6 d’octubre, ha determinat que no hi ha presència de virus en aquestes aigües.

Per a la detecció de traces de la SARS-CoV-2 (COVID-19) es van prendre mostres en els col·lectors del carrer Àngel Custodi, els de la rotonda que puja a el dipòsit i en el de la fi de l’estació, entre les 9:25 i 9:40 hores d’aquest dia. Posteriorment, es van sotmetre a proves de PCR per determinar la presència o no d’virus al municipi. La tècnica que ha emprat el laboratori es coneix com “RT q-PCR”, un procediment molt sensible i específic que és capaç d’amplificar el material genètic permetent conèixer quantitativament la presència de virus en les mostres. Aquest mètode ja s’ha fet servir amb èxit en poblacions com València i és un indicatiu precoç de rebrots.

El regidor de Sanitat Carlos Rodado ha explicat que aquest estudi és “un sistema d’alerta primerenca, ja que hi ha una correlació evident entre l’augment d’ARN víric en aigües residuals i un augment de casos i PCR positives en dies successius”. “Aquest tipus d’assajos es duen a terme per evitar haver de fer PCR massives cada pocs dies, sent un mètode molt més segur i eficaç per mantenir a ratlla brots en funció de la localització geogràfica”, ha conclòs.

A més, segons l’última actualització de dades per part de la Conselleria de Sanitat, Loriguilla segueix registrant 0 casos de coronavirus en els últims 14 dies.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*