El Festival Cheste Inusual sorprén el públic amb propostes teatrals en llocs singulars

Post també disponible en: Castellano

Tres cases amb entrades tradicionals es van convertir en sales de microteatre i el muntatge guanyador del premi MAX a millor espectacle de carrer, “Flotados”, va tancar els actes festius del cap de setmana

Divendres passat, 9 d’octubre, continuava el Festival de teatre en llocs singulars, Cheste Inusual, que va arrancar el passat 4 d’octubre amb l’espectacle Aigua, de la companyia NUC, dins de la programació de la XLVII Festa de la Verema. Este cap de setmana, tres cases de la localitat van cedir els seus tradicionals “entrás” per a convertir-se en les sales de microteatre “Amelia”, “Conchita” i “Cervera”, on es van representar simultàniament els muntatges escènics Fracassades, Estic Rara i Espera’m en el cel.

D’esta manera, en la “sala Amelia”, amb Fracassades, el públic va conéixer la història de dos intèrprets de cabaret que, després de disfrutar de la glòria de la fama, es retroben en un camerino, preparant-se per a eixir a escena. Entre quilos de maquillatge, boes de plomes, postissos i rets, ixen a lluir els zels, enveges, afectes i secrets que s’amaguen en les bambolines de qualsevol història. Mentrestant, la “sala Conchita” albergava la proposta escènica Estic Rara, un espectacle en clau d’ironia, en el que dos veïnes parlen sobre l’apoderament, la igualtat i la incapacitat del ser humà per a ser feliç, parodiant una societat en què és preferible queixar-se abans que actuar. I al seu torn, la “sala Cervera”, oferia Espera’m en el cel, una tragicomèdia negra que va fer reflexionar als i les assistents sobre el maltractament i la violència de gènere.

Les tres obres representades van comptar amb dos passes, a les 18 a les 20 hores, el divendres dia 9 d’octubre i el dissabte, dia 10; i l’aforament va estar complet. “Quiero donar les gràcies tant al públic que ha vingut a disfrutar dels passes, com a les famílies propietàries de les tres cases que ens han deixat fer esta mostra en les seues meravelloses entrades: les família Suay, Cervera i Guillén. Des de la regidoria de Festes estem molt contents perquè la gent s’ha quedat amb més ganes de teatre, amb la qual cosa continuarem ampliant este festival, en més cases i altres llocs del poble que no solen utilitzar-se com escenarios”, declarava el regidor, Raúl Mota.

“Jamás en la vida m’haguera imaginat que es faria teatre dins d’esta casa. Antigament este espai servia d’entrada per als carros, que llavors anaven tirats per animals; ací tenien set cavalleries i totes entraven per ací. Amb el pas del temps va començar a utilitzar-se la porta de darrere per als carros i l’any 41 es va fer una reforma per a deixar esta entrada tal com està ahora”, explicava Concha Cortés, una de les propietàries. “Tener a estes artistes ací i veure l’entrada convertida en una sala de teatre ha sigut una experiència molt interessant i personalment m’ho he passat molt bien”.

Unes festes de la Verema diferents

“Estas festes són alternatives a què cada octubre s’han vingut celebrant en el nostre poble. A causa de la situació de pandèmia, hem organitzat activitats segures, concises i amb aforament limitat. Són unes festes molt humils comparades amb els actes que habitualment es programaven, però hem intentat que no es perda l’essència i que, a pesar de la crisi sanitària que ens impedix celebrar-les com sempre, no oblidem les nostres tradiciones”, apuntava Mota.

Així, fent al·lusió als costums chestanas i a la festivitat de la Verema, les tres vivendes en què es van realitzar els passes de microteatre es van senyalitzar amb una estora vinílica que recreava les formes que antigament deixava l’aigua de les arruixadores al netejar el carrer enfront de l’entrada de la casa i es va decorar l’exterior amb un xanglot de raïm i un porró de vidre que indicava el nom de cada una de les improvisades sales de microteatre. També s’ha posat en marxa una campanya, en col·laboració amb la regidoria de Comerç, per a impulsar les compres de les tradicionals coques de bou, rebosteria típica que se sol consumir durant les festes patronals.

Surats, premi MAX a millor espectacle de carrer, va posar tancament al cap de setmana dins del Festival Cheste Inusual

El cap de setmana va concloure amb el sorprenent espectacle Surats, a càrrec de David Moreno i Cia. Cristina Carreró, actuació també emmarcada en el Festival Cheste Inusual, guardonada amb el Premi MAX al millor espectacle de teatre de carrer 2020. El diumenge, 11 d’octubre, la plaça Doctor Cajal lluïa un piano de cua penjoll a 8 metres d’altura, element que va servir de porta d’entrada a un món únic en què es van mesclar música, dansa, acrobàcies, poesia, vídeo-projeccions i llum.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*