Les brigades forestals de la Diputació reprenen els seus treballs de silvicultura per a previndre incendis

Post també disponible en: Castellano

Divendres passat va tindre lloc una reunió de coordinació amb la presència del president Toni Gaspar, la vicepresidenta Mª Josep Amigó i el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències de la Generalitat, José María Ángel

Des del 21 d’abril, les brigades de Divalterra s’han dedicat a labors de vigilància en la muntanya valenciana amb l’objectiu de detectar incendis forestals, coincidint amb l’alçament de la prohibició de cremes agrícoles

Les brigades forestals de la Diputació de València reprenen este dimarts 26 de maig el seu pla de treball habitual de prevenció d’incendis mitjançant labors de silvicultura preventiva. El retorn dels efectius de Divalterra implica la represa de les actuacions incloses en el Pla de Treball anual per a 2020, elaborat a partir de les peticions que els ajuntaments fan arribar a l’empresa de la Diputació.

La decisió va ser acordada durant una trobada de treball en el qual van estar presents el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències de la Generalitat Valenciana, José María Ángel, el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, la vicepresidenta de la Diputació i diputada de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, i responsables del Consorci Provincial de Bombers i Divalterra.

Vigilància durant el període de cremes

Des del passat 21 d’abril les brigades forestals s’han dedicat a labors de vigilància en la muntanya valenciana amb l’objectiu de detectar incendis forestals en la seua fase inicial i reduir al màxim el temps de resposta.

La reincorporació dels brigadistes, que van romandre confinats en els seus domicilis i mobilitzables per a casos d’emergència des de l’inici de l’estat d’alarma, es va realitzar a conseqüència de l’alçament de la prohibició de les cremes agrícoles per part de la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals de la Generalitat.

Durant este període, les brigades de Divalterra han comptabilitzat prop de 30 mobilitzacions d’emergència, entre incendis forestals, retirada d’arbres caiguts i comprovacions de fum.

Pla de treball

Les principals tasques silvícoles que tornen a formar part del dia a dia de les brigades forestals se centren en l’adequació de zones d’ús públic i d’interfície urbana-forestal, l’obertura i manteniment de faixes auxiliars i àrees tallafocs, i actuacions a l’entorn de pistes forestals, llits i barrancs.

La valoració i priorització d’estos treballs es duu a terme des d’una comissió de seguiment en la qual estan representats el Consorci Provincial de Bombers, el servei de Medi Ambient de la Diputació de València i el servei de Brigades Forestals de Divalterra.

Quant als diumenges i festius, a més dels dies en què s’establisca el nivell de preemergència 3 per risc extrem d’incendis forestals, les brigades realitzaran exclusivament labors de vigilància, tant des dels punts fixos d’alta visibilitat com a través de rutes dissenyades a este efecte.

Mesures sanitàries especials

Amb motiu de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, s’ha instaurat un protocol especial de treball que recull mesures per a la protecció de la salut del col·lectiu de brigadistes i la minimització del risc de contagi, a més de les directrius per a la utilització de les eines de treball i elements de protecció individual (EPI’s).

En este sentit, Divalterra ha facilitat a tota la plantilla de brigadistes elements de protecció com a mascaretes i gel hidroalcohòlic, i ha adquirit el material necessari per a la desinfecció de vehicles, maquinària i eines.  

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*