Les UPCCA de Xest i Requena s’uneixen a la resta unitats de la Comunitat en la campanya “Contagia’t de Prevenció”

Post també disponible en: Castellano

Amb motiu del “Dia internacional de lluita contra l’ús indegut i el tràfic il·lícit de drogues” que se celebra aquest divendres 26 de juny

Amb motiu del Dia Internacional de Lluita Contra l’Ús Indegut i el Tràfic Il·lícit de Drogues, que se celebra hui, 26 de juny, la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de Xest s’ha unit a la campanya “Contagia’t de Prevenció “, al costat de diferents UPCCA de la Comunitat Valenciana.

La finalitat d’aquesta acció és informar la ciutadania de les implicacions i la importància de la prevenció local. La campanya inclou un vídeo realitzat de forma conjunta per les Unitats de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives en el qual es presenten com un servei professional i acreditat per la Conselleria de Sanitat i Salut Pública per informar, orientar i treballar amb les famílies, les escoles i les comunitats, donant suport especialment a la joventut per prevenir el consum de drogues i portar una vida saludable.

La celebració del Dia Internacional de Lluita Contra l’Ús Indegut i el Tràfic Il·lícit de Drogues sorgeix a proposta de l’ONU amb l’objectiu de reforçar l’acció i la cooperació per aconseguir una societat lliure de l’consum de drogues, i és una oportunitat per conscienciar sobre la importància de la prevenció local en conductes addictives i visibilitzar la tasca que realitzen les 86 UPCCA de la Comunitat Valenciana, amb els seus més de 100 professionals.

La campanya de l’ONU d’aquest any 2020 es desenvolupa sota el lema “Millor coneixement per a un millor cura”, fent referència a el fet que el consum de drogues sempre ha estat intervingut per informació errònia, un inconvenient per poder resoldre el problema. Les UPCCA de la Comunitat Valenciana, com a serveis locals competents per al desenvolupament d’actuacions encaminades a eliminar o modificar els factors de risc associats a el consum de drogues o altres conductes addictives, treballen activament per dotar d’informació efectiva a la població sobre els riscos de l’consum de drogues i el desenvolupament de conductes addictives. Així com per a generar capacitats i destreses que permeti a les persones ser reflexives i actuar en benefici de la seua pròpia salut.

En aquest sentit, totes les UPCCA han manifestat que donen suport plenament la commemoració d’aquest dia i s’apliquen de forma real i efectiva el lema de l’ONU seleccionat per a aquest any. Aquestes unitats realitzen una intensa i variada tasca en els àmbits educatiu, sanitari, social i comunitari. Des de diferents perfils professionals i als diferents nivells de prevenció. Desenvolupant i coordinant plans municipals de drogues i altres actuacions de forma transversal i amb l’objectiu comú de reduir o evitar l’ús i / o abús de drogues i altres conductes addictives, així com promoure hàbits de vida saludables. Tal com han expressat les UPCCA en un comunicat, la diversitat, transversalitat i amplitud de les seves funcions i actuacions “són una fortalesa indiscutible” de el servei que presten. També han expressat el seu desig de “seguir sent l’instrument per promoure que la població s’encomani de prevenció i conjuntament s’evitin problemes de salut relacionats amb les addiccions”.

Requena

Aquest dia celebrat a proposta de l’ONU amb l’objectiu de reforçar l’acció i la cooperació per aconseguir una societat lliure de l’consum de drogues, aquest dia és una oportunitat per a conscienciar sobre la importància de la prevenció local en conductes addictives visibilitzant la tasca que realitzen les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de la Comunitat Valenciana com a actius clau de la salut local, al costat de les famílies, les escoles i les comunitats en la lluita contra les addiccions.

La Comunitat Valenciana compta amb 86 UPCCA, que sumen més de 100 professionals experts en prevenció de conductes addictives.

La campanya de l’ONU d’aquest any 2020, es desenvolupa sota el lema “MILLOR CONEIXEMENT PER A UN MILLOR CURA” fent referència a el fet que el consum de drogues sempre ha estat intervingut per informació errònia, un inconvenient per poder resoldre el problema.

Les UPCCAS de la Comunitat Valenciana, com a serveis locals competents per al desenvolupament d’actuacions encaminades a eliminar o modificar els factors de risc associats a el consum de drogues o altres conductes addictives, treballen activament per dotar d’informació efectiva a la població sobre els riscos de l’consum de drogues i el desenvolupament de conductes addictives, i per generar capacitats i destreses que permetin a les persones ser reflexives i actuar en benefici de la seva pròpia salut.

En aquest sentit totes les UPCCAS donen suport plenament la commemoració d’aquest dia i s’apliquen de forma real i efectiva el lema de l’ONU seleccionat per a aquest any; realitzant l’esforç quotidià des de les diferents institucions, en les seves competències, per aconseguir els objectius que representen.

Per commemorar Aquest 26 de Juny de 2020, la UPCCA de l’Ajuntament de Requena, participa al costat de les diferents UPCCAS de la Comunitat Valenciana, en la campanya “Contagia’t de prevenció” per informar la ciutadania de forma clara i propera de les implicacions i importància de la prevenció local.

La campanya Contagia’t de Prevenció, inclou un vídeo realitzat de forma conjunta i amb un missatge unívoc: Les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives són els serveis professionals i acreditats per la Conselleria de Sanitat i Salut Pública per informar, orientar i treballar amb les famílies , les escoles i les comunitats, donant suport especialment a la joventut, a fi de, en paraules del secretari general de l’ONU, Antonio Guterres: “prevenir el consum de drogues i ajudar a les noves generacions a portar una vida més sana ia triar el seu camí amb força i resiliència. “

Les UPCCAS realitzen una intensa i variada tasca en els àmbits educatiu, sanitari, social i comunitari, des de diferents perfils professionals ia diferents nivells de prevenció, desenvolupant i coordinant plans municipals de drogues i altres actuacions de forma transversal i amb un nexe comú: reduir o evitar l’ús i / o abús de drogues i altres conductes addictives, així com promoure hàbits de vida saludables.

La diversitat, transversalitat i amplitud de les seues funcions i actuacions són una fortalesa indiscutible d’aquests serveis, i desitgen, en definitiva, seguir sent l’instrument per promoure que la població s’encomani de Prevenció i entre tots / es evitem problemes de salut relacionats amb les addiccions.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*