L’espectacle Sons de Levant plena el Teatre Liceu de música de compositors i compositores valencianes

Post també disponible en: Castellano

Dissabte passat, 29 d’octubre, va tindre lloc en el Teatre Liceu de Xest el concert Sons de Llevant, a càrrec del grup Plaerdemavida Ensemble, una actuació finançada per l’Institut de Llengua Valenciana de la Generalitat que té l’objectiu de posar en valor la llengua valenciana a través de la música de compositors i compositores de la Comunitat Valenciana.
El trio Plaerdemavida, compost per la soprano Paloma Chiner, el violoncel·lista Jorge Fanjul i el pianista Pablo García-Berlanga, centra el seu treball en la música des de finals del segle XVIII fins a l’actualitat. “Des que van presentar el seu projecte Azulao en 2016, han actuat per tot el món, passant per Nova York, Tòquio, Geòrgia o Itàlia. El seu espectacle Sons de Llevant rescata el patrimoni musical valencià i va estar nominat als premis de la música Carles Santos de la Generalitat Valenciana, en la categoria de Millor disc de tradició de patrimoni” introduïa la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente, abans de donar principi al concert.
“Des del segle XVIII fins a l’actualitat, hem tingut una gran proliferació de compositors i compositores valencians, en molts casos desconeguts i hui tindrem l’oportunitat d’acostar-nos a la seua música. Alguns dels compositors als quals fa referència Plaerdemavida Ensemble són Manuel Palau, Vicente Asensio, Armando Blanquer, Vicent Garcés o Ángeles López Artiga. La proposta Sons de Llevant, pretén oferir una mostra prou significativa de les obres d’aquestes persones. La riquesa del patrimoni musical i poètic valencià queda molt reflectida en les cançons que interpretaran”, concloïa Llorente.
Concert 
Plaerdemavida va oferir un programa compost per obres valencianes íntegrament, amb títols com Cançó de la marinera Fidel, Lluna d’estiu, A la mar, El temps o Sonata d’abril; peces que van ser presentat pels propis integrants del grup. “Amb la investigació que vam fer de recopilar repertori podem dir que sí que hi ha una escola de música valenciana que té una particularitat i llenguatge propis que s’emporten en el mediterrani i en la naturalesa”, declarava Paloma Chiner, soprano del grup.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*