Qui guanyarà el mundial de Qatar?

Post també disponible en: Castellano

La Copa del Món de Qatar és el gran esdeveniment futbolístic de l’any i que ha marcat el treball de moltes seleccions nacionals durant els últims anys. Avançar-se al què ocorrerà en aquest inusual torneig, perquè se celebra en un país de nul·la tradició en el futbol i durant els mesos de novembre i desembre, és l’objectiu d’aficionats i pronosticadors. Per això les prediccions Mundial 2022 es cotitzen a l’alça durant el mes previ al xiulet inicial. La igualtat és l’expectativa predominant, perquè el ventall d’equips amb possibilitats de guanyar el títol s’amplia a mesura que s’acosta el torneig, igual que les possibles diferències s’estrenyen. En qualsevol cas, les cases d’apostes tenen el seu llistat de favorits, amb la qual molts especialistes coincideixen, si bé la finestra a la diversitat i el debat sempre és present en un esdeveniment d’aquestes característiques. 
La favorita en els portals d’apostes és el Brasil, una selecció a la qual, a més, li acompanya la història. La Selecció carioca és la més llorejada amb cinc títols, però la seua última victòria data de fa vint anys. Pot ser el seu moment i molts analistes coincideixen en això. El bon rendiment, quant a joc i resultats, del combinat que dirigeix Tite convida a pensar que el seu paper a Qatar serà bo. El bon moment de futbolistes de talla mundial, com Neymar o Vinícius, i la solidesa defensiva són factors que es posen de la seua part. Els campionats recents, a més, han posat en alerta a la plantilla brasilera, que manté cautela sobre les seues possibilitats. També era favorita a Rússia i va perdre en quarts de final davant Bèlgica, mentre que en l’anterior edició, celebrada al seu país, va finalitzar en quarta posició després de patir una escandalosa golejada en contra en la ronda de semifinals, davant Alemanya. En qualsevol cas, apostar pel Brasil és un valor segur, no en va, el valor de la seua quota és la més baixa de les 32 participants.

Les opcions del campió 

El Mundial també el pot guanyar França, si bé la tradició històrica no està del seu costat. Només en dues ocasions al llarg de la història d’aquest torneig, el guanyador ha revalidat el títol. Cal remuntar-se fins a 1962 per a assistir a aqueixa situació, quan el Brasil va fer el propi. L’altre cas es va produir en 1934 i 1938, amb Itàlia com a campiona. L’alternativa és Anglaterra, la tercera en els pronòstics i que es presenta amb més il·lusió que joc, perquè els seus últims partits abans de la cita han deixat molts dubtes. La presència del davanter Harry Kane, el màxim golejador històric, en actiu, de la Premier League i el favorit per a guanyar el trofeu de màxim anotador del Mundial. 
El grup de seleccions amb possibilitats reals de guanyar la Copa del Món s’amplia notablement i aquest pas comença per l’esment a Espanya i l’Argentina. L’equip de Luis Enrique destaca per la seua irregularitat, si bé té capacitat per a guanyar a qualsevol. Els seus primers partits seran, en aqueix sentit, decisius. Els argentins somien amb veure a Lionel Messi alçar la copa. Ací estan els cinc favorits i les sospites s’alçaran prompte.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*