L’Exposició “Bunyol Vermell” es clausura aquest divendres després de la Fira i Festes

A principis del mes d'octubre s'exposarà en una sala de Madrid amb motiu de la festa del Partit Comunista.
A principis del mes d'octubre s'exposarà en una sala de Madrid amb motiu de la festa del Partit Comunista.
A principis del mes d'octubre s'exposarà en una sala de Madrid amb motiu de la festa del Partit Comunista.
A principis del mes d’octubre s’exposarà en una sala de Madrid amb motiu de la festa del Partit Comunista.

Rafael Pérez, regidor de Patrimoni i Primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Buñol, agraeix a tota la població i la comarca l’exitosa acollida que ha tingut l’Exposició “Bunyol Vermell” a la Sala Mercat de la localitat aquests dies de Fira i Festes. Aquest divendres a les 19h s’oferirà l’acte de cloenda de la mateixa.

Durant tot el mes de juny va estar oberta al públic tots els caps de setmana. També aquest estiu va estar exposada al municipi de Set Aigües, on també va recollir molt bons comentaris de tots els assistents. “I ara, el pròxim, aquest mes d’octubre, que estarà exposada en una sala de Madrid, amb motiu de la festa del Partit Comunista, cosa que ens enorgulleix perquè en ella està reflectida la història, la gent del nostre poble que van fixar el camí de Bunyol i la importància de la nostra localitat en molts moments desgraciats del segle XX a Espanya i el món “, recorda Pérez.

Aquesta exposició és fruit d’un exhaustiu treball de gairebé 20 anys recopilant informació, documents, fotografies i tot tipus de records de les persones d’aquesta localitat i municipis propers que van tenir un paper rellevant en la Guerra Civil, la postguerra, la dictadura o fins i tot en els camps de concentració nazis.

Rafael Pérez convida a tota la ciutadania, no només de Bunyol sinó de tota la comarca de la Foia de Bunyol-Xiva a assistir aquest divendres a la clausura de l’exposició “Bunyol Vermell”. Serà a la Sala Polivalent El Mercat a les 19h.

Es tracta d’una exposició que l’Associació El Cant del Mussol va començar en els anys 2000. Anys després s’ha millorada i ampliat. L’objectiu és homenatjar aquelles persones que van ser protagonistes desgraciats a la Guerra Civil, en els camps de concentració o en la postguerra. No només són veïns de Bunyol sinó també de municipis de la comarca.

L’edil recorda que aquesta exposició és “part dels nostres records, part de la nostra gent, que va aconseguir el que som ara com democràcia i que es mereixen que tots els posem cara”. En aquesta cloenda també es projectarà un petit documental. Acte emotiu i entranyable. “Després d’estar gairebé 20 anys recopilant informació ara tocava donar-la a conèixer a tots i totes. Estem molt satisfets per l’acollida i ara es podrà veure també a Madrid. En definitiva, és una exposició amb documents escrits de tota mena i fotografies de persones que van arriscar les seves vides en un món que no entenien “, finalitza el primer tinent d’alcalde de Bunyol.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*