L’Hospital de Manises és el tercer centre públic valencià amb menor temps d’espera per a operar-se

Post també disponible en: Castellano

La demora en l’àrea de salut de Manises és de 52 dies enfront dels 88 de demora mitjana en la resta dels hospitals públics

L’espera per a les intervencions en Traumatologia a Manises és de pràcticament la meitat respecte a la resta de centres públics

El centre sanitari compta amb un circuit ràpid en el qual actua un equip multidisciplinari per a operar fractures de maluc en menys de 48 hores a pacients majors que han caigut, i que l’any passat va comptar amb 351 fractures intervingudes

L’Hospital de Manises se situa també com a tercer millor hospital quant a reputació sanitària després de la Fe i el Peset, segons MERCO

L’Hospital de Manises se situa en el podi dels hospitals públics amb menor temps d’espera per a sotmetre’s a operació de qualsevol tipus en la Comunitat Valenciana. El Departament de salut de Manises va tancar 2023 com tercera àrea de salut amb menor demora després d’Elx i Sagunt, segons les dades del mes de desembre oferits per la Generalitat. 

Els prop de 200.000 habitants del departament de salut de Manises són també dels que menys han d’esperar per a sotmetre’s a cirurgies, amb una demora mitjana de 52 dies, enfront dels 88 dies d’espera que com a mitjana es tarda a accedir en la resta d’hospitals de la Comunitat. 

Aquesta espera generalitzada de quasi tres mesos és encara major per a les intervencions en Traumatologia, amb una demora mitjana als hospitals valencians de 97 dies. En canvi, a l’Hospital de Manises l’espera per a sotmetre’s a una cirurgia ortopèdica i de traumatologia se situa en pràcticament la meitat (50 dies). 

A més, quan es parla d’unes certes intervencions com les pròtesis de maluc, per a aquesta intervenció traumatològica cal esperar de mitjana 83 dies enfront dels 38 dies de Manises. També l’espera per a les artroscòpies és més llarga (94 dies enfront de 50), segons les mateixes dades de Conselleria.

“L’accessibilitat és un indicador clar de la qualitat assistencial que reben els nostres pacients així com de l’esforç i la professionalitat del nostre personal, alguna cosa que sempre ha sigut una prioritat en el nostre departament”, ha explicat Ricardo Trujillo, gerent del Departament de Salut de Manises. 

S’ha observat que si els pacients amb fractura de maluc són operats al més prompte possible des del seu ingrés, milloren el seu pronòstic, la recuperació i posterior mobilitat. El percentatge de pacients intervinguts abans de les 48 hores és un indicador de qualitat assistencial acceptat i avaluat per la major part de sistemes de salut europeus. 
Davant aquesta situació, l’Hospital de Manises compta amb un circuit d’atenció urgent per a aquesta mena de fractures que permet que un equip multidisciplinari de professionals atenga aquestes fissures en un termini màxim de 48 hores. El perfil de pacient és de persona major que, després de patir una caiguda, es trenca el maluc. Entra per urgències i el que en altres hospitals pot tardar alguns dies a operar-se, ací s’opera en menys de 48 h. L’any passat va comptar amb 351 fractures intervingudes.
‘Top 3’ en reputació hospitalària
Quant a reputació hospitalària, l’Hospital de Manises també se situa en el podi d’hospitals a la Comunitat Valenciana amb el lloc número 3 després dels hospitals La Fe i el Peset en el Monitor de Reputació Sanitària (MRS) que tots els anys llança la consultora Compre i que va ser conegut fa escasses setmanes. 

La posició que ocupa l’Hospital de Manises en el panell de la Comunitat Valenciana respon als nivells de reputació hospitalària que el centre ha mantingut durant l’any 2022. Manises repeteix en la plaça 25 a nivell nacional, una posició que ha mantingut en els últims anys. “Valors com els nivells de demora mitjana quirúrgica, la valoració tan positiva que tenen els nostres pacients o els reconeixements externs obtinguts en diferents especialitats, han sigut els que ens han col·locat en aquesta posició tan privilegiada”, ha explicat el gerent del centre.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*