L’Hospital de Manises ja compleix amb els objectius ambientals d’Europa 2050

Post també disponible en: Castellano

Aquests objectius impliquen la reducció dels nivells de gasos d’efecte d’hivernacle en un 40%, que la quota d’energies renovables sobre el consum d’energia bruta final siga d’un 32% i es millore un 32,5% l’eficiència energètica

L’Hospital de Manises ha reduït ja un 56% els nivells de gasos d’efecte d’hivernacle, un 65% la quota de consum d’energia renovable sobre el consum energia bruta i ha millorat la seua eficiència energètica en un 36,1%

Tots els centres sanitaris dependents d’aquesta àrea ja compten amb subministrament total d’energia elèctrica 100% renovable el que els fa edificis sostenibles

El Dr. Ricardo Trujillo, gerent del Departament de Salut de Manises: “El nostre principal compromís és defensar la vida que aplica a la nostra comunitat d’usuaris sense oblidar al nostre entorn”

Amb aprovació de la primera llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica el mes de maig passat el Govern d’Espanya busca erradicar l’emissió de gasos d’efecte d’hivernacle abans de 2050 i aconseguir així els objectius europeus plantejats des de Brussel·les. Per part seua, la legislació europea exigeix que els nivells de gasos d’efecte d’hivernacle es reduïsquen un 40%, que la quota d’energies renovables sobre el consum d’energia bruta final siga d’un 32% i que es millore un 32,5% l’eficiència energètica. En aquest marc, el Departament de Salut de Manises es posiciona com un dels primers Hospitals a complir ja amb la norma recentment establida i amb les exigències europees.

Respecte als nivells demandats per la Comissió Europea, l’Hospital de Manises ha reduït ja un 56% els nivells de gasos d’efecte d’hivernacle, un 65% la quota de consum d’energia renovable sobre consum energia bruta i ha millorat la seua eficiència energètica en un 36,1%. Nivells que es troben molt per damunt de l’exigit per la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica i per les normatives provinents de Brussel·les.

Aquestes dades reflecteixen que el centre hospitalari sol emet els gasos d’efecte d’hivernacle que puguen ser absorbits per embornals naturals com són els boscos, a més d’indicar que “els resultats ens motiven a continuar avançant cap a un Departament de Salut sostenible en línia amb les mesures que es prenen a nivell estatal i a nivell europeu complint amb totes les seues exigències”, explica el Dr. Ricardo Trujillo, gerent del Departament de Salut de Manises.

En aquesta línia i amb motiu del Dia Mundial del Medi ambient, el Dr. Trujillo recorda que “com a Departament de Salut, el nostre principal compromís és defensar la vida que aplica a la nostra comunitat d’usuaris sense oblidar al nostre entorn. Per això, un dels nostres principals objectius ha sigut l’aposta pel compromís amb el medi ambient, la qual cosa comporta la reducció de les emissions de gasos nocius. És un compromís que adquirim fa ja més de quatre anys i que volem mantindre”.

Edifici sostenible

L’edifici del propi Hospital compta amb un parc solar de 300 metres quadrats, instal·lat en la coberta de l’edifici, que permet generar aproximadament 12.000 litres diaris d’aigua calenta sanitària per a autoconsum. També disposa de 250 captadors solars fotovoltaics capaços de produir 40 kWp d’energia elèctrica. Les àmplies zones enjardinades de l’hospital, uns 10.000 metres quadrats dels 55.000 metres quadrats de la parcel·la, es reguen per degoteig amb l’aigua sobrant del procés d’osmosi inversa que proveeix l’hospital. Per al seu magatzematge, existeixen dos aljubs. També l’aparcament compta amb ventilació natural.

Finalment, l’hospital està dotat de sistemes per a evitar la contaminació creuada i recuperar energia, així com de sensors per al bombament d’aigua de refrigeració i calefacció. Els sistemes de distribució d’aire per cabal variable, les calderes d’alt rendiment i les refrigeradores d’alta eficiència contribueixen també a l’estalvi energètic.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*