L’Hospital de Manises rep el màxim reconeixement en qualitat d’assistència a pacients

Post també disponible en: Castellano

L’acreditació QH que ha aconseguit el centre sanitari està avalada per l’Institut per al Desenrotllament i Integració de la Sanitat (IDIS) i suposa un reconeixement a la qualitat en l’assistència sanitària que oferix el centre benefici dels més de 193.000 persones a qui atén

S’ha concedit a un total de 25 hospitals espanyols dels quals únicament 3 són públics, entre els que es troba l’Hospital de Manises. A més, l’Hospital de Manises és el centre hospitalari valencià amb més àrees certificades per este reconeixement

El de Manises és l’únic departament de Salut que compta amb 18 centres certificats; centres de salut, centre d’especialitats i consultoris auxiliars

L’Hospital de Manises ha rebut l’acreditació QH (Quality Healthcare) que concedeix l’Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat (IDIS) als centres sanitaris públics i privats que aposten per la millora en la qualitat assistencial en benefici de la seguretat de l’ pacient i la consecució dels seus millors resultats. Aquest segell es considera el màxim reconeixement de qualitat que aquesta institució atorga als centres sanitaris amb els majors índexs de qualitat assistencial al llarg de el temps. L’acreditació s’ha concedit a un total de 25 hospitals espanyols dels quals únicament 3 són públics, entre els quals es troba l’Hospital de Manises.

El gerent de el Departament de Salut de Manises, el Dr. Ricardo Trujillo, ha destacat que “aquest reconeixement posa de manifest l’esforç i els resultats obtinguts en relació amb la qualitat assistencial dels nostres pacients”. I afegeix que, “rebre-ho en un any com aquest, en què el nostre personal ha mantingut viu l’esperit que ens caracteritza, la seva missió i els seus valors fa que qui veritablement mereixi la màxima acreditació siguin ells, els nostres professionals”. L’acreditació QH es basa en un sistema innovador que reconeix l’Excel·lència en Qualitat Assistencial a organització sanitàries públiques i privades. Per obtenir aquest reconeixement, l’Hospital de Manises ha superat un exigent procés d’avaluació i complert amb tots els atributs que contemplen les màximes garanties de les certificacions de qualitat.

A més, l’Hospital de Manises és el centre sanitari públic amb més àrees acreditades per diferents normes de qualitat, segons el Registre Autonòmic de Certificacions en Qualitat de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Indicadors assistencials de Qualitat

Alguns dels paràmetres mesurats que avalen la consecució d’aquest i altres certificats d’excel·lència per part de l’Hospital de Manises recullen que, en el cas de les readmissions de pacients a causa d’un procés no resolt, aquestes són un 3% menors a què es registren en altres centres. I això malgrat que l’Hospital tracta casos un 11,5% més complexos que els hospitals de les seves característiques i ho fa satisfactòriament segons mostren les baixes dades de mortalitat, complicacions i readmissions.

Així, a més de l’acreditació QH que atorga IDIS, el centre compta amb la distinció EFQM 500 +, la màxima distinció que concedeix el Club Excel·lència en Gestió (CEG) i el model internacional de gestió de la qualitat més reconegut i estès a Europa. També, és l’únic departament que compta amb els seus centres de salut, centre d’especialitats certificats amb el segell ISO 9001 i 14001, com són Manises, Barri de l’Crist, Mislata, Xest, Riba-roja, Aldaia, Chiva, Quart, Turís i Bunyol; a més de el Centre d’Especialitats d’Aldaia i certificats en ISO 9001 els consultoris de Mislata, El Carmen, Els Xiprerets, Loriguilla, Godelleta, Iàtova i Macastre, a més de la totalitat d’activitats assistencials i no assistencials per a la prestació de serveis mèdic-sanitaris de l’ Hospital segons aquestes normes ISO. Així mateix, disposa d’el certificat de SENSAR com Hospital Segur.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*