L’Hospital Universitari de la Ribera emet un comunicat sobre la concentració en protesta pels fulls d’anotacions presentats als treballadors/as

Post també disponible en: Castellano

Sobre la concentració que hui s’ha produït a les portes de l’Hospital Universitari de la Ribera en protesta pels fulls d’anotacions presentats als treballadors/as per a l’any 2023, es vol fer constar el següent:

  1. En els fulls d’anotacions presentats enguany s’han introduït modificacions l’objectiu de les quals és millorar l’atenció que s’ofereix als pacients del centre hospitalari, sense la intenció de menyscabar les condicions de treball dels professionals. 
  1. Els fulls d’anotacions presentats no suposen un increment generalitzat de les hores a realitzar pels professionals i el còmput d’hores anuals per professional se situa molt per davall del màxim legal establit. 
  1. Els fulls d’anotacions presentats als professionals de la Ribera complementen els torns de 12 hores continuades que realitzen actualment molts professionals. Així, es mantenen aquests torns i ocasionalment s’afig algun torn de demà o vesprada, amb l’objectiu d’adequar-se millor a les necessitats assistencials i als fluxos de treball del centre hospitalari.
  1. Això permet guanyar en presències (treballadors en un mateix servei al mateix temps) no sols en els torns de matins (que és quan es registra una major necessitat assistencial), sinó també en els torns de vesprada i nit, millorant, d’aquesta manera, l’atenció que es presta als pacients. 
  1. En cap cas, els fulls d’anotacions presentats suposen acabar amb la rotació dels mesos de juliol, agost i setembre, tal com ha fet entendre algun sindicat. Els fulls d’anotacions es presenten de manera genèrica i es fa el mes de desembre, molt abans que els professionals sol·liciten les vacances d’estiu de 2023, per la qual cosa s’han elaborat prenent agost com el mes tipus en el qual els professionals es van de vacances, amb la finalitat de realitzar el còmput total d’hores anuals que fa cada professional. Això no significa que la Direcció del centre hospitalari obligue els seus treballadors a marxar-se de vacances el mateix mes, respectant la lliure disposició que cada professional té per a sol·licitar les seues vacances quan estime més oportú.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*