L’IES Ricardo Marín de Xest participa en un projecte tecnològic per a construir i configurar els seus propis drons

Post també disponible en: Castellano

L’alumnat de 3r i 4t d’ESO i de 1r de Batxillerat de l’IES Ricardo Marín de Xest està participant en un projecte tecnològic titulat La Fira Aèria, finançat per la regidoria d’Educació de l’Ajuntament i promogut pel Caleidoscopio, una startup de la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

A través d’aquesta iniciativa, els alumnes i les alumnes estan aprenent a programar i treballar amb alta tecnologia, construint i configurant el seu propi dron, alhora que es consciencien sobre el seu entorn, ja que la creació d’aquest dron ha de tindre una fi social o mediambiental. Així, seguint aqueixa premissa, els projectes que participen en La Fira Aèria han de centrar-se en alguna de les següents àrees: Geologia i diversitat, mar i contaminació, clima i energies netes, dieta i alimentació, vida i salut, història i patrimoni, ciències pioneres i futur.

L’activitat es va iniciar el mes de gener passat amb la formació dels docents de l’institut, amb la finalitat que siga el professorat de cada centre l’encarregat de guiar a l’alumnat al llarg del desenvolupament d’aquest projecte que arribarà a la seua fi al juny amb una exhibició en línia dels treballs realitzats.

A més, des de gener, el professorat continua rebent classes magistrals en línia i en directe per part de professionals del món de la Intel·ligència Artificial, com Concha Monje, investigadora espanyola especialitzada en robòtica i professora titular de la Universitat Carles III de Madrid; del Medi Ambient, com Andreu Escrivà, tècnic de projectes en el *Observatori del Canvi Climàtic de València; o del cinema, com Natalia Pérez Galdós, escriptora, traductora, fotògrafa i guionista durant deu anys en CANAL+.

No és la primera vegada que l’IES Ricardo Marín participa en alguna de les iniciatives plantejades pel Caleidoscopio, amb el suport econòmic de la regidoria d’Educació: en cursos anteriors, l’alumnat i el professorat del centre ja es van sumar al projecte d’innovació MOMO, emportant-se un premi en l’edició 2019-2020 per la realització del curtmetratge No l’alimentes, sobre reciclatge (http://elcaleidoscopio.com/wp/exhibicion-proyectos-momo/) 

“Com a regidora d’Educació considere important proposar i finançar en els centres educatius activitats transversals, globalitzadores i relacionades amb la realitat que envolta a l’alumnat”, ha declarat la regidora, Mª Ángeles Llorente. “La creació d’aquests drons implica un major coneixement de l’alta tecnologia, però a més consciència als alumnes i alumnes sobre temes socials i mediambientals. D’aquesta manera, els valors es converteixen en un element vinculat al projecte, fent-lo motivador i dotant-lo de la capacitat d’obrir els ulls dels i les joves a noves realitats i a múltiples alternatives”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*