L’obra de teatro Les Nits de Salustiana tanca la programació del 25N a Xest

Post també disponible en: Castellano

Dissabte passat, 28 de novembre, l’escenari de teatre Liceu va esdevenir un improvisada sala per a albergar el muntatge teatral Les Nits de Salustiana, programat des de la regidoria d’Igualtat amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

L’obra va abordar la temàtica de la prostitució a través d’el relat de Salustiana, una prostituta d’una rotonda d’barri de Natzaret de València que lluita per intentar fer més suportable el seu fatal destí. La protagonista, encarnada per Gretel Stuyck, va fer còmplice a el públic de les seues aventures, relatant amb tendresa i fins i tot amb humor una vida plena de vexacions per part dels homes.

“Les nits de Salustiana aborda la violència de gènere a través de la història d’una dona que no només és maltractada pels homes, sinó per tota la societat”, apuntava el regidor d’Igualtat, Raúl Mota.

Programació 25N

La celebració de 25 de novembre a Xest, amb el lema “Xest dóna la cara”, ha comptat amb diferents iniciatives per reivindicar la Igualtat entre homes i dones. Els passats 10 i 11 de novembre la població va poder fer-se fotos en dos photocalls ubicats a la plaça Doctor Cajal ia l’avinguda Castella, amb les quals ja s’ha realitzat una pancarta gegant, que penja de la façana de l’Ajuntament. A més, el dia 25 va tenir lloc la lectura d’un manifest feminista a la plaça Doctor Cajal davant desenes de veïns i veïnes que es van concentrar respectant la normativa sanitària.

“Hi ha hagut força participació en tots els actes que s’han fet, pel que estem satisfets. Sobretot hem intentat fer visible la violència de gènere durant la pandèmia”, ha explicat Mota. “Seguim treballant per desenvolupar el que queda d’el pla d’Igualtat intern de l’Ajuntament i per posar en marxa el pla municipal, amb l’objectiu de facilitar la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en tots els àmbits”

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*