Els esdeveniments multitudinaris de Xest comptaran amb un “Punt Violeta”

Los eventos multitudinarios de Cheste contarán con un “Punto Violeta”.
Los eventos multitudinarios de Cheste contarán con un “Punto Violeta”.

Post també disponible en: Castellano

La passada festa de Les Paelles de Xest, enmarcarda en la celebració de la Festa de la Verema, va comptar per primera vegada amb un Punt Violeta per intervenir davant les possibles situacions de violència masclista, en coordinació amb les forces de seguretat, així com per informar i sensibilitzar sobre la violència de gènere a les persones participants en la festa.

“Anem a instal·lar un punt violeta en els esdeveniments en els quals hi ha aglomeració de persones, ja que s’ha detectat que en aquests contextos es produeixen nombroses situacions de violència de gènere i violència sexual contra les dones”, explica Raúl Mota, regidor de les àrees d’Igualtat i Festes. “Volem prevenir aquestes agressions perquè tots i totes puguem gaudir dels esdeveniments més multitudinaris en pau, per això considerem que és important comptar un espai de sensibilització i un lloc segur per a les possibles víctimes”.

El punt, ubicat a la plaça de la Constitució, no va atendre cap denúncia, però tal com l’empresa responsable ha destacat en el seu informe d’avaluació, “es van complir els objectius d’informar sobre la realitat de la violència de gènere i sexual i sobre què és i per a què serveix un Punt Violeta; a més d’atendre les consultes de la població sobre aquests temes, sent la majoria de les reaccions de curiositat i satisfacció per disposar d’aquest servei “.

Durant l’horari d’atenció, de 17,00 a 22,00 hores, es van repartir fullets del Centre Dona 24h, informant de l’existència del Centre Dona de Yátova -el centre de referència per al municipi de Cheste-, així com dels diferents recursos als quals es podia accedir. A més, es van repartir 856 polseres que es van realitzar per a l’ocasió, amb el lema “Les nostres festes, lliures d’agressions sexistes” i es van realitzar fotos de grup en un photocall.

“El proper Punt Violeta s’instal·larà durant els dies de celebració del Gran Premi de Motociclisme i anirà acompanyat d’una campanya gràfica per informar sobre la seva ubicació i funcions”, apunta Mota.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*