Fotogaleria: Xest ret homenatge als seus esportistes i presenta a les Escoles Esportives Municipals en la Gala de l’Esport 2019

Gala del deporte de Cheste, autoridades con Paula Romero.
Gala del deporte de Cheste, autoridades con Paula Romero.

Post també disponible en: Castellano

Un any més el pati de butaques del teatre Liceu es va omplir per acollir els alumnes i les alumnes de les Escoles Esportives Municipals (EDM) de Xest a la celebració de la Gala de l’Esport, un esdeveniment que obre la nova temporada esportiva 2019-2020, amb la presentació de l’alumnat de les EDM i el reconeixement a esportistes locals.

La gala va arrencar amb l’actuació de l’humorista Rubén Torres, qui va interpretar a un explorador que en un dels seus viatges pel món havia descobert un pavelló esportiu en el qual no es permetia l’entrada a nens i nenes. Durant l’espectacle, l’humorista va convidar a pujar a l’escenari a alguns alumnes i alumnes de les EDM perquè l’ajudessin a realitzar diferents experiments.
Després de l’actuació de Rubén Torres, el regidor d’Esports, Francisco Llorens, i l’alcalde, José Morell, van dedicar unes paraules al públic assistent. “En primer lloc vull donar la benvinguda i agrair la presència de totes les persones que esteu aquí avui, alumnat, monitors i monitores i famílies. Cada any poso en valor les activitats de les nostres escoles i aquest curs hi ha unes quantes a destacar: la batuka, amb dos grups; el futbol femení, que ja compta amb dos equips; el tennis, que segueix sent una de les activitats més populars, amb 100 alumnes i alumnes inscrites; el patinatge amb dos grups nombrosos; o la dansa, que compta amb més de 70 alumnes. No vull deixar-me al tinter el volei, que va començar amb 5 alumnes i ja són 12; o l’escalada, que segueix ampliant l’alumnat. El creixement d’aquestes activitats és el que ens empeny cada any a intentar millorar les instal·lacions i intentar que els nens tinguin la millor experiència dins de les nostres escoles “, introduïa Llorens. “Sobretot, avui agrair a Mònica Verduch la feina que realitza, ella és molt modesta però sens dubte és el cor de les nostres escoles, és evident que si no fos per ella això no funcionaria com ho fa”.

“De nou aquest curs serà un èxit de participació, de disciplines i d’alumnat. Les xifres són clares i evidents, 600 nens i nenes que aneu a practicar les més de 20 disciplines disponibles al nostre poble. Tenim unes escoles que són patrimoni dels chestanos i que són referent d’oferta, organització i participació en els municipis del nostre entorn. Les escoles esportives són un punt de trobada per als més joves, on aprenen valors de treball en equip, compromís, responsabilitat i hàbits saludables. Des de l’Ajuntament agraïm la resposta positiva per part de les famílies que creieu que l’esport és bàsic per a l’educació dels vostres fills “, afegia l’alcalde. “Vull aprofitar aquesta gala per reafirmar el nostre compromís amb els nostres joves, amb l’esport i amb les Escoles Esportives Municipals de Xest, treballant perquè millorin any rere any. Per això, en la passada legislatura es van invertir 500.000 euros a millorar instal·lacions: accessibilitat del pavelló, cobriment del frontó, pistes de tennis i pistes de pàdel. Unes instal·lacions tan àmplies són cares de mantenir però de mica en mica anirem donant resposta a tot.

Tal com va explicar l’alcalde, les darreres actuacions han estat la realització d’un dels vestuaris i la creació d’una pista auxiliar d’entrenament al camp de futbol “La Vinya”, la reparació del ferm del pavelló i la rehabilitació de les pistes 2000, més conegudes com pistes d’ ‘El Campico’. “Continuarem consolidant l’existent i ampliant el nombre de pistes de tennis per la demanda que tenim”.
Per finalitzar, Morell va agrair la dedicació dels monitors, monitores, coordinadors i corrdinadoras i va destacar la implicació d’institucions i empreses que donen suport a l’esport local, citant SPB, Xest Agrària, Caixa Rural de Xest i Galesa.

Després de la intervenció de Morell, el conductor de la gala, Juan Luis Rodrigo, va enumerar les associacions i clubs que col·laboren en el desenvolupament d’esdeveniments esportius en el municipi: la Penya Taurina, l’Associació Contra el Càncer, el Club Ciclista, el CD Xest , l’associació d’Ames de Casa, el Club BTT, el Motoclub Xest, la Penya Valencianista Xest Ché, Càritas, el Club d’Escacs, el Club de Muntanyisme, el Xest Basket Club, el Club de Frontenis, l’associació Xest Fit, el Club d’Atletisme, la falla Indústria i Comerç, la falla Barri de l’Alegria i Protecció Civil.

Reconeixements esportius

Tot seguit va arribar el moment dels reconeixements. En primer lloc, es va retre homenatge a cinc esportistes locals: Paula Romero, jugadora de bàsquet; Raúl Calvo i Àsia Sahbaoui, karatekes; i Marta Ruiz i Sara Arnau, atletes d’orientació. D’altra banda, es va fer un reconeixement a l’equip infantil de bàsquet de les EDM, campions de la Lliga Infantil dels Jocs Esportius i segons classificats de la seva categoria a la Lliga de la Federació; i l’equip del Club de Salt de Corda Xest-Xiva, que va representar a Xest al Mundial celebrat a Oslo, amb molt bons resultats.

Presentació de las EDM – temporada 2019/2020

Per finalitzar l’acte, tots els i les esportistes van pujar a l’escenari, per grups segons disciplina, per posar al costat dels seus entrenadors / es, l’alcalde i el regidor d’esports. Va obrir la comitiva a l’alumnat de l’escola de psicomotricitat, portant la bandera de les EDM i la va tancar l’equip tècnic.


Disciplinas deportivas

1.Ballet, flamenc i dance party

2. Ajedrez

3. Frontenis

4. Gimnàstica rítmica

5. Aikido

6. Atletismo

7. Ciclismo

8. Basket benjamín

9. Basket infantil

10. Tenis

11. Karate

12. Escalada

13. Orientación

14. Batuka

15. Pádel

16. Patinaje

17. Voley

18. Aeróbic

19. Club de Salt de Comba

Fútbol base:

20. Querubín

21. Prebenjamín

22: Benjamin

23. Aleví A

24. Aleví B:

25. Infantil

26. Cadete

27. Futbol femení – Futbol 8

28: Futbol femení – Futbol 11

Equip técnico

Preparador físic: Carlos Zapater

Entrenador de porters: Francisco Fortea

Fisio: Carlos Luis Martínez

Psicologa: Eva Tello

Coordinadora Escoles esportives: Mònica Verduch

Coordinadores futbol: Vicente i Ricardo Tamarit

Coordinador esdeveniments: Isaac Llácer i Alba Doménech

Conserjes pavelló i camp de futbol: Jose i Sergio

Los homenajeados y las homenajeadas de la gala 2019

Paula Romero Tàrrega. Als seus 18 anys, Paula ha estat cursant 2n de Batxillerat a l’Institut JM Magestic de Reading (Anglaterra), un centre d’alt rendiment que combina estudis acadèmics amb bàsquet. Pertany a una família en la qual l’esport es viu diàriament i des de molt petita va començar a practicar preesport i karate a les escoles esportives. Després d’assistir als Campus de València Basket la van cridar per jugar a l’Horta Godella, entrenant amb jugadores internacionals. L’experiència en l’Horta Godella va durar tres anys, jugar al màxim nivell i obtenir bones qualificacions acadèmiques li van permetre donar el salt al Club JM Magestic de Reading (Anglaterra) i el gener passat el seu equip va guanyar la copa d’Anglaterra femenina sub-18. Actualment aquesta entrenat a Godella fins que al gener cursi els seus estudis de Fisioteràpia a Estats Units, amb una beca de bàsquet.
Raúl Calvo López i Àsia Sahbaoui. Raúl i Àsia sos alumnes molt destacats a l’Escola Esportiva Municipal de Xest en la disciplina de karate. Competidors habituals en els circuits de competició del club Yoshitaka que es disputen anualment en quatre seus del club (Camporrobles, Cofrents, Set Aigües i Xest), sent medallistes en tots ells.
Marta Ruiz Martínez i Sara Arnau Ochando. Marta es va iniciar en l’esport d’orientació en 2014, realitzant algunes competicions escolars, provincials i comarcals en la categoria d’aleví i en les quals va obtenir diverses medalles d’or, plata i bronze. El 2015 va assistir al Campionat d’Espanya de Centres Escolars en on va quedar en tercera posició en la cursa de mitja distància. Aquest any ha estat federada a la Federació Valenciana d’Orientació (FEDOCV) i posteriorment va començar els seus estudis de Secundària Obligatòria (ESO) en els plans especials d’Esport (PED) en el Complex Educatiu de Xest. Durant aquests anys ha aconseguit diverses medalles i podis, tant a nivell individual com en equip amb la selecció valenciana d’orientació, i tant a nivell autonòmic com nacional.

Per la seua banda, Sara és esportista d’elit. Amb 10 anys va descobrir l’esport d’orientació de la mà del seu professor d’educació física, Francisco Parreño, del CEIP Francisco Giner dels Rius. Més tard es va federar a la lliga de la Comunitat Valenciana on va començar a gaudir i a recollir els seus primers triomfs. D’aquí va fer el salt a la lliga espanyola, com a membre ja del Club Correcaminos. L’esport d’orientació en l’actualitat l’ha portat a aconseguir una plaça becada al pla d’especialització esportiva (PED) en el Complex Educatiu de Xest. El seu millor lloc en rànquing de lliga espanyola va ser l’any passat que va quedar subcampiona d’Espanya en cadet i aquest any ja ha aconseguit ser campiona d’Espanya en la modalitat de Rogaine. Al maig va obtenir dues plates i un desbrossament en el campionat d’Espanya d’orientació amb bicicleta.
El dia de la gala no va poder estar present a causa de que es trobava a Màlaga, realitzant una cursa de lliga nacional d’orientació amb bicicleta. Va recollir el seu reconeixement seu iaio.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*