Ximo Puig anuncia que la Generalitat assumirà la via pecuària del Cordel de la Garrofera perquè siga una carretera autonòmica

Acto de la firma del protocolo posterior a la reunión.
Acto de la firma del protocolo posterior a la reunión.

Post també disponible en: Castellano

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat assumirà la via pecuària del Cordel de la Garrofera, situat entre Olocau i Marines, amb l’objectiu d’ampliar i millorar aquesta carretera.

Així ho ha explicat el titular del Consell, després de signar un protocol de col·laboració entre la Generalitat, la Diputació de València i els Ajuntaments de Marines i Olocau per a la regularització d’aquesta via protegida.

Amb la signatura d’aquest protocol, ha explicat el president, s’inicia el procés perquè “d’aquí a uns mesos” estigui en marxa el projecte per convertir aquesta via de 4 metres d’ample per la qual circulen vehicles pesats, “en una carretera normal “.

“Aquesta és una sendera que té unes connotacions determinades d’un temps que ja va passar en el qual la transhumància i un altre tipus de vida vinculada a la ramaderia era fonamental”, ha afirmat el president.

Així, el cap del Consell ha explicat que es deslindará el camí perquè “deixi de ser una via pecuària” en ser en l’actualitat “una carretera per la qual passen milers de vehicles cada dia” i en què s’han produït diversos accidents greus en les últimes dècades, així com “problemes quotidians vinculats a la seguretat viària i la mobilitat”.

Per això, el president, que ha destacat la necessitat de “adaptar i actualitzar els usos del territori i posar les infraestructures necessàries”, ha explicat que la Generalitat assumirà com a carretera autonòmica aquesta calçada entre la base militar General Almirante i els accessos al Municipi de Marines.

“Anem a fer-ho gràcies a la col·laboració de totes les institucions”, ha subratllat Puig, que ha destacat la necessitat de “cooperar i col·laborar” entre totes les administracions públiques per “desencallar aquesta situació”. En aquest sentit, la Diputació de València assumirà les obres necessàries per al canvi de naturalesa d’aquesta via.

A l’acte de la signatura del protocol ia la reunió prèvia han assistit el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, l’alcaldessa de Marines, Dolors Celda, l’alcalde d’Olocau, Antonio Ropero, i el Comandant Militar de València i Castelló, Miguel àngel Guill García.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*