Manises rep el Reconeixement de la Societat Espanyola de Radiologia por super treball en el diagnòstic en patologia biliopancreàtica i diàlisi peritoneal

El radiòleg Rubén Molina ha estat guardonat en els congressos SERAM i SEDIA pels seus treballs encaminats a facilitar el diagnòstic d'aquestes malalties.
El radiòleg Rubén Molina ha estat guardonat en els congressos SERAM i SEDIA pels seus treballs encaminats a facilitar el diagnòstic d'aquestes malalties.

El 80% de les decisions mèdiques es prenen amb la informació obtinguda d’estudis radiològics segons reconeix l’Organització Mundial de la Salut. L’especialista en radiologia ha passat de ser un mer interpretador d’imatges a ser un professional perfectament integrat en la presa de decisions en múltiples procediments diagnòstics i terapèutics. La interpretació d’estudis radiològics constitueix una font d’informació indispensable per a la formulació d’un correcte diagnòstic, determinar l’extensió i gravetat d’una malaltia i establir un adequat tractament i seguiment dels pacients.

En aquest sentit, el doctor Rubén Molina del servei de Radiologia de l’Hospital de Manises ha rebut el reconeixement de la Societat Espanyola de Radiologia Mèdica (SERAM) i la Societat Espanyola d’Imatge Abdominal (SEDIA) pels seus radiològics centrats en la interpretació de la patologia vascular biliopancreàtica i de les complicacions abdominals de la diàlisi peritoneal contínua ambulatòria. “En aquests treballs es realitza àmplia revisió de casos relacionats amb aquestes patologies amb un enfocament pràctic i educatiu de manera que en els mateixos s’inclouen, a més de nombrosa iconografia, claus diagnòstiques, perquè puguin ser utilitzats en la seva pràctica diària tant per l’especialista en radiologia com per residents d’aquesta especialitat “, explica Rubén Molina.

Aquests estudis, que transcendeixen l’àmbit de la radiologia per ser més transversals, aporten un valor afegit al diagnòstic de certes patologies i faciliten un diagnòstic més precís per al seu tractament. “Els radiòlegs de l’Hospital de Manises ens impliquem en el diagnòstic i el seguiment personalitzat dels pacients. Per a això, en el servei de Radiologia dels professionals estem especialitzats en tots els àmbits per àrees temàtiques (neuroradiologia, radiologia de tòrax i abdomen, mama, múscul-esquelètic, intervencionisme no vascular, vascular i neuroradiològic) el que ens permet aprofundir en les diferents patologies i a oferir uns resultats al metge especialista que ha sol·licitat la prova “, subratlla el doctor Molina.

equip multidisciplinar

En aquesta línia, Yolanda Pallardó, cap del servei de Radiologia de l’Hospital de Manises assenyala que “al centre estem treballant en analitzar de forma multidisciplinar cada procés i pacient per adequar les proves radiològiques per millorar la qualitat assistencial, incrementar la seguretat del pacient i reduir els temps de resposta “.

La doctora Pallardó ha destacat la tasca d’aquests projectes científics que desenvolupa el servei de Radiologia de l’Hospital de Manises i que posen en valor la tasca del radiòleg que s’ha convertit “en un clínic perfectament integrat en la presa de decisions de múltiples procediments diagnòstics i terapèutics que impacten enormement en l’assistència del pacient “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*