Igualtat qualifica de «molt greu» la denúncia «sense corroborar» del PP per una suposada agressió sexual en el centre de menors de Bunyol

Una imagen del Centro de Menores de Buñol.
Una imagen del Centro de Menores de Buñol.

Des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives han considerat «molt greu la denúncia sense corroborar que ha fet el PP en els mitjans de comunicació d’una informació sensible referida a nens i nenes sota la protecció de la Generalitat perquè les seves famílies no poden o no volen fer-se càrrec d’ells. Ha denunciat una suposada agressió sexual a una nena dins d’un centre de menors sense proves, sense dades fiables, sense el mínim rigor exigible en un cas com aquest », segons fonts d’Igualtat.

«Resulta lamentable la poca rigorositat del PP en denunciar que cent nens i nenes eren al centre de menors de Bunyol, quan es tracta de 100 nens i nenes adscrits a aquest recurs però que es troben passant l’estiu en albergs, campaments o colònies de estiu. És a dir, de vacances. Ens preocuparia que el PP estigués en desacord amb la decisió política que els nens, nenes i adolescents tutelats per la Generalitat puguin gaudir de vacances com la resta de nens », tal com han afegit.

Des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives consideren també «preocupant que el PP tracti de fer oposició al Consell a força d’oferir informacions sense contrastar, i així ho reconeix la diputada María José Català en la seva intervenció davant els mitjans, especialment en assumptes tan delicats com són les polítiques d’atenció a nens i nenes en situació de protecció. És perillós que es tracti de fer oposició política a costa de demonitzar aquests nens i nenes que, per la seva situació de vulnerabilitat, necessiten tot el suport i comprensió de la societat ».

Per això, des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives han volgut aclarir les informacions que, «des del PP s’han llançat, sense corroborar, als mitjans de comunicació:

1.- Al llarg del mes d’agost, el centre de recepció de nens i nenes a la localitat valenciana de Bunyol ha comptat amb una població fluctuant d’entre 8 i 15 joves.

2.- Prop de 100 joves, adscrits a aquest centre de recepció de València estan passant les seves vacances en albergs, campaments o colònies.

3.- Un d’aquests joves, de 14 anys, que en el seu moment va arribar a la Comunitat Valenciana fugat d’un centre d’una altra comunitat autònoma, es va escapar d’un dels campaments per tornar a Bunyol, localitat en festes. En aquest municipi va ser detingut per la Policia i posat a disposició judicial. L’autoritat judicial competent en menors, a la vista dels fets denunciats, li ha imposat una mesura cautelar d’internament en un centre en règim semiobert per un “delicte de resistència greu a agent de l’autoritat” i “els que puguin derivar-se de la investigació “.

4.- Desmentir l’agressió sexual dins del centre de menors de Bunyol per part d’un noi a una altra noia del centre, denunciada pel PP. És una acusació molt greu que ha resultat falsa. Considerem que es tracta d’una greu irresponsabilitat indigna d’una diputada.

5.- En quan a la crítica del PP per la falta d’informació, aclarir que és ús i costum de la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, informar personalment als portaveus dels grups parlamentaris en la Comissió de Política social de les Corts quan alguna cosa greu passa en un centre d’acollida de nens i nenes tutelats per la Generalitat. Una transparència inexistent amb el PP i que s’ha posat en marxa en aquesta legislatura per la pròpia Mònica Oltra.

6.- El Consell treballa des de l’inici de legislatura a dignificar el treball i l’atenció als nens i nenes tutelats per la Generalitat amb l’increment de places, recursos i personal en els centres d’acollida. Per això agraïm el suport de la majoria dels grups amb representació en les Corts Valencianes a aquestes polítiques. Lamentar, però, l’oposició d’aquells que encoratgen manifestacions i concentracions en contra de la instal·lació de nous centres d’acollida per a nens i nenes desemparats i per posar-los en el focus social quan el que necessiten és el nostre suport, així com el cinisme que suposa posar-se en les pancartes contra la posada en marxa de nous centres d’acollida de nens i nenes i alhora denunciar la manca de recursos d’aquest tipus ».

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*