Manises supera les 10.000 operacions de genoll mínimament invasives i assistides sistemàticament de navegació

Post també disponible en: Castellano

L’Hospital de Manises és un dels centres públics valencians amb menor temps de demora per a cirurgies ortopèdiques i traumatologia

El centre hospitalari ha rebut durant dos anys consecutius el guardó Premis Hospitals TOP 20 atorgat per IQVIA Healthcare en la categoria de Traumatologia

Patir una lesió de genoll és un impediment per a l’activitat diària, especialment per a les persones majors de 55 anys que són més propenses a patir alguna patologia com l’artrosi, que es produeix quan el cartílag està massa desgastat per l’ús o per lesions. 

El centre hospitalari realitza aquest tipus d’intervencions de genoll a través de cirurgia assistida per ordinador, un sistema de navegació que ajuda a aconseguir el millor resultat possible en pròtesi de genoll. Amb aquesta tècnica, els metges que intervindran en l’operació poden visionar en una pantalla cada pas i valorar el resultat final després de la col·locació de l’implant.

Aquest tipus de tècniques que aplica el servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia del Departament de Salut de Manises les desenvolupen un ampli equip de traumatòlegs, cirurgians ortopèdics i metges amb experiència en patologia de l’aparell locomotor. En els últims catorze anys aquest Servei ha realitzat més de 50.00 operacions, de les quals 10.139 corresponen a genolls. 

En aquest sentit, l’Hospital ha realitzat només en el que portem de 2023 més de 700 operacions de genoll, a través d’aquest programari de planificació preoperatòria que permet adaptar la tècnica quirúrgica a l’anatomia de cada pacient. Això facilita que les operacions siguen mínimament invasives. “En les operacions de pròtesis es requereix mesurar amb gran exactitud eixos, superfícies i espais articulars per a poder alinear l’extremitat i col·locar la pròtesi de la manera més adequada per al pacient”, explica el doctor Javier López Valenciano, metge adjunt en Cirurgia ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital de Manises.

Llistes d’espera per a operar-se

L’Hospital de Manises se situa com un dels centres hospitalaris públics amb menor temps d’espera per a sotmetre’s a operació de qualsevol tipus en la Comunitat Valenciana. Els prop de 200.000 habitants del departament de salut de Manises són els que menys han d’esperar per a sotmetre’s a cirurgies, amb una demora mitjana de 52 dies, enfront dels 79 dies d’espera que com a mitjana es tarda a accedir en la resta dels hospitals de la Comunitat, segons les últimes dades publicades per la Conselleria de Sanitat. 

Aquesta espera generalitzada augmenta per a les intervencions en Traumatologia, amb una demora als hospitals valencians de 85 dies. En canvi, a l’Hospital de Manises l’espera per a sotmetre’s a una cirurgia ortopèdica i de traumatologia se situa en 51 dies. 

Un servei capdavanter a la Comunitat Valenciana

L’Hospital de Manises ha rebut recentment el guardó Premis Hospitals TOP 20 atorgats cada any per IQVIA Healthcare en la categoria de Traumatologia, per segon any consecutiu. Aquest reconeixement premia als millors hospitals del país i reconeix els patrons de bones pràctiques. 

L’hospital de Manises competia amb 8 centres de reconegut prestigi, entre ells la Fundació Jiménez Díaz, l’Hospital Universitari MutuaTerrassa, l’Hospital Quirónsalud València, o Hospital Universitari de Getafe, entre altres. 

“El nostre objectiu és continuar treballant per a cuidar de les persones. Per a l’hospital aquest premi suposa un impuls per a fer les coses millor cada dia, per a continuar atenent tots els pacients amb els mateixos nivells de qualitat, excel·lència i accessibilitat amb què el fem des de fa ja més d’una dècada”, ha explicat el gerent, Ricardo Trujillo.

El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica de l’Hospital de Manises, que porta en funcionament des de fa ja 14 anys, compta amb subespecialidades en àrees de maluc, raquis, turmell i peu, genoll, muscle, mà i nina. Això permet que els pacients siguen atesos en cadascuna de les seues patologies per experts especialitzats, la qual cosa suposa una marca diferencial que posa al pacient en el centre de l’atenció sanitària que reben tant en la consulta com en les intervencions quirúrgiques. A més, un nombre elevat de professionals estrangers venen a conéixer el treball que ací es realitza i a formar-se amb els equips de traumatologia per a aprendre aquest tipus de tècniques mínimament invasives.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*