La ONG Viseres Solidàries dóna 1.000 viseres a Xest

Post també disponible en: Castellano

La ONG Viseres Solidàries ha donat prop de 1.000 viseres que s’han repartit a l’Ajuntament, la Policia Local, el centre de dia La Humanitat, la Residència Saba i Tèxtils Rodrigo Capilla, empresa local que ha col·laborat amb la iniciativa.

Viseres Solidàries és una ONG de Benimámet (València) integrada per un grup de veïns i veïnes que dissenyen viseres de protecció facial de la manera més simple, efectiva i econòmica possible. El projecte “Viseras solidarias” es va plantejar distribuir 100.000 unitats i ja ha repartit 82.460, arribant a un total de 404 centres abastits.

Per a dur a terme el seu propòsit, els voluntaris i voluntàries d’esta organització van posar en marxa tallers per a produir milers de viseres al dia que s’han anat repartint en hospitals, centres sanitaris, residències d’ancians i per a treballadors i treballadores essencials de tot el territori espanyol i en especial de la Comunitat Valenciana.

“La idea original era produir-les amb impressores 3D, però resultava massa car i lent com per a produir en massa, així que optem per un sistema senzill i barat, utilitzant bromera de matalaferia, tapes d’enquadernar i gomas”, explica Carlos Picó, veí de Cheste integrant de l’organització. “Nos vam posar en marxa la primera setmana de l’estat d’alarma i a finals de març, principis d’abril, havíem cobert pràcticament totes les comandes destinats a personal sanitari. Érem 300 famílies implicades i aconseguim un nivell de producció tan alt que en un moment donat el problema va ser la falta de logística per als enviaments; llavors demanem col·laboració i es van oferir taxistes, bombers i l’empresa de transports GLS, que han treballat incessantment arreplegant i entregant bultos”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*