Marciano Gómez anuncia una inversió de 3,6 milions d’euros per a ampliar el CSI de Bunyol i incrementar els serveis assistencials del centre

Post també disponible en: Castellano

Després d’assumir la gestió directa del departament de salut de Manises, Sanitat està ultimant el projecte definitiu d’ampliació del centre per a adaptar-lo a les necessitats assistencials reals.

S’amplien les consultes de Medicina de Família i Infermeria, la Unitat de Rehabilitació, Àrea d’Extraccions, i s’inclou una Àrea de Treball Social.

El conseller de Sanitat ha anunciat durant la seua visita al Centre Sanitari Integrat de Bunyol “una inversió de més de 3,6 milions d’euros per a ampliar i reformar l’actual centre sanitari amb la finalitat d’augmentar els serveis assistencials per a oferir a la població assignada a aquest centre una atenció sanitària de qualitat”.

De fet, “després d’assumir la gestió directa del departament de salut de Manises, la Conselleria de Sanitat ha dut a terme una revisió del projecte inicial, per la qual cosa, una vegada adaptat a les necessitats reals assistencials de la població, s’aprovarà en breu el projecte definitiu per a iniciar els tràmits administratius corresponents i que les obres puguen començar com més prompte millor”, ha indicat el conseller.

Marcià Gómez s’ha desplaçat a Bunyol per a mantindre una reunió amb l’alcaldessa, Virginia Sanz, per a abordar la situació sanitària i necessitats assistencials en el municipi amb l’objectiu d’establir línies de coordinació conjuntes per a garantir una atenció de qualitat.

Sobre aquest tema, el conseller ha manifestat que amb l’ampliació del Centre Sanitari Integrat de Bunyol “augmentarem els serveis assistencials, com a Medicina de Família i Infermeria, que comptaran amb noves consultes. A més, l’increment de l’espai després de les obres d’ampliació ens permetrà reformar i millorar les actuals àrees sanitàries i incloure altres noves, com a Treball Social, per a oferir noves prestacions a la ciutadania”.

Així mateix, l’ampliació de l’àrea de Rehabilitació permetrà assumir la rehabilitació osteomuscular, de sòl pelvià i la rehabilitació cardíaca en fase III, per la qual cosa suposarà un gran benefici per als pacients.

El CSI de Bunyol depén del departament de salut de Manises i forma part de l’Agrupació sanitària Interdepartamental, ASI València-Oest, juntament amb els departaments de l’Hospital General de València i Requena.

Nova cartera de serveis

L’ampliació consisteix en la construcció d’un nou edifici annex de tres plantes que estarà connectat amb l’actual centre. Una vegada aprovat, es realitzarà la redacció del projecte, que suposa un termini de quatre mesos, i l’execució de les obres, el termini de les quals és de 20 mesos.

D’aquesta manera, una vegada finalitzades les obres, el centre augmentarà la seua capacitat assistencial en dotar-lo de noves àrees assistencials i ampliar les que ja disposa. Per això, Medicina de Família i Comunitària disposarà de 8 consultes en lloc de 6; l’Àrea d’Infermeria passarà a comptar amb 11 consultes en lloc de 5; i s’ampliarà la Unitat de Rehabilitació, tant el gimnàs com els vestuaris, així com l’Àrea d’Extraccions.

Així mateix, l’actuació contempla la reubicació de determinats espais per a optimitzar les estades, com l’Àrea d’Atenció a la Dona, el Punt d’Atenció Continuada i la Unitat de Salut Mental, que comptarà consulta de psiquiatria, psicologia i infermeria.

Les obres es realitzaran en sis fases diferents per a anar adequant els espais. En aquest sentit, començaran amb la construcció del nou edifici seguit del traslladat i la reforma dels diferents serveis assistencials.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*