Martínez Dalmau comunica a les famílies que serien desnonades en la Pobla de Vallbona que poden quedar-se en les cases

Post també disponible en: Castellano

Martínez Dalmau es reunix amb l’alcalde de la localitat i destaca que este municipi “passa de no tindre cap vivenda pública a tindre 32

La Conselleria, l’Ajuntament i Plataforma d’Afectats per la Hipoteca han treballat de manera coordinada per a donar una solució a les famílies

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha expressat la seva “satisfacció i alhora tranquil·litat” per haver assolit una solució per a les famílies afectades per un imminent desnonament a la Pobla de Vallbona i així ho ha traslladat a les pròpies famílies.

Martínez Dalmau ha realitzat una visita en què ha estat acompanyat per l’alcalde del municipi, Josep Vicent Garcia, pel secretari autonòmic d’Habitatge i Funció Social, César Jiménez, i per la directora general d’Emergència Habitacional, Pura Peris.

El vicepresident ha manifestat que, tal com va avançar el dia que es va reunir amb les famílies juntament amb l’alcalde fa dos mesos, “vam dir que vindríem amb una solució sobre la taula i així ho hem fet”. Donada la urgència de les circumstàncies s’ha optat per la compra per via d’emergència. “Estem parlant de més de 90 persones que ara estarien en vigílies de quedar-se al carrer si no hagueren actuat amb decisió i celeritat”.

Martínez Dalmau ha explicat que, a finals de novembre, quan es va tenir coneixement que més de 30 famílies anaven a ser desnonades el 8 de desembre de 2020, els equips jurídics de la Conselleria i de l’Ajuntament “van aconseguir en un temps rècord, mitjançant escrits dirigits a jutjat, ajornar els desnonaments a el 8 de febrer de 2021 “.

“Aquest temps guanyat ens ha permès resoldre algunes situacions familiars i avaluar les famílies restants per aconseguir mantenir-les en les seves cases i, en l’actualitat, són 21 les famílies amb necessitat de ser ateses i així ho estem fent”. “Un temps en el qual hem negociat amb Divarian per comprar les cases, a falta de completar el corresponent procediment administratiu”, ha recalcat.

L’acord assolit amb Divarian preveu l’adquisició de 28 habitatges en els edificis on resideixen les famílies que anaven a ser desnonades, als carrers Sant Sebastià 108 i Argila 99, el que permet resoldre la totalitat dels casos i, a més, atendre altres necessitats estructurals d’habitatge al municipi. Al costat d’elles, la Conselleria també ha adquirit en el municipi un altre habitatge al BBVA. La inversió total per adquirir aquestes 29 habitatges és d’uns 1,7 milions d’euros.

En total, són 32 nous habitatges les que passen a formar part de parc públic de la Generalitat a la Pobla de Vallbona, les 28 comprades a Divarian, la de BBV i altres tres que van ser comprades a la Sareb a la fi de 2020.

Martínez Dalmau ha destacat la importància d’aquestes operacions, “ja que s’ha passat de no tenir cap habitatge públic a tenir 32”, el que situa a la Pobla com una de les ciutats de Camp de Túria on més habitatge públic haurà.

El vicepresident ha felicitat l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona i la societat civil, liderada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) per tota la feina feta. En aquest sentit, ha destacat que la col·laboració entre Ajuntament i Conselleria “permetrà la signatura en breu d’un conveni de perquè el consistori puga avaluar quines famílies accedisquen al lloguer social i quantes es destinen a emergències”.

A més, també està previst la signatura de l’conveni de tempteig i retracte que permetrà el municipi adquirir cases quan hagen de ser adquirides per un fons d’inversió. Tot això, fa de la Pobla “un far de com han de ser les polítiques d’habitatges” a la Comunitat, ha indicat el vicepresident.

Les parts implicades, la Conselleria i l’empresa Divarian, han dirigit un escrit a l’jutjat de Llíria per sol·licitar la suspensió temporal de les accions emmarcades en el procés judicial per 90 dies, de manera que done temps a materialitzar l’acord. Després, es demanarà la suspensió definitiva del procediment.

Suspès el desallotjament

L’aplicació dels mecanismes que preveu la legislació va fer possible que finalment el passat 8 de desembre es suspengués el desallotjament d’aquests habitatges. Com també s’ha suspès el que estava prevista per al dia de hui.

Els informes de vulnerabilitat dels serveis socials municipals van demostrar que gran part d’aquestes famílies no disposen d’una altra alternativa residencial. D’aquesta manera, s’obria un breu període de temps per buscar solucions amb la intenció que les famílies afectades romangueren a la seua casa.

Immediatament, la Secretaria Autonòmica d’Habitatge i Funció Social, a través de la Direcció General d’Emergència Habitacional, amb César Jiménez i Pura Peris, respectivament, al capdavant, van iniciar la negociació amb el fons d’inversió propietari dels habitatges.

A la reunió mantinguda amb l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona el passat 9 de desembre es va acordar la creació d’una comissió mixta de seguiment formada per representants de la Conselleria, el consistori, la PAH i els propis veïns i veïnes.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*